איך סוגרים תיק בהוצאה לפועל

סגירת תיק בהוצאה לפועל
איך סוגרים תיק בהוצאה לפועל
המדריך עזר? פרגנו 🙂

פתיחת תיק בהוצאה לפועל כנגד אדם מהווה כתם על שמו הטוב, ונטל על התנהלותו הכלכלית והעסקית. העובדה שמערכת בתי המשפט וההוצאה לפועל מתמודדות עם מספר גדול של תיקי הוצאה לפועל, הופכת את סגירתם של תיקים שכבר אינם רלוונטיים, לאינטרס הן של החייבים, והן של מוסד ההוצאה לפועל ומערכת בתי המשפט. תיקים שלא קיימת בהם פעילות, שהחוב בהם נפרע, או שאין סיכוי שהחייב יוכל לפרוע את חובו, הם תיקים שאין תועלת בכך שהמערכת תמשיך לטפל בהם. היות שכך, קיימות כמה דרכים בהן ניתן לסגור תיק בהוצאה לפועל. לפניכם מדריך מקוצר כיצד סוגרים תיק בהוצאה לפועל.

 

סגירת תיק בהוצאה לפועל בשלושה צעדים.

 

שלושה צעדים בדרך לסגירת תיק בהוצאה לפועל.

 

שלב ראשון – היכן אתה עומד

 

קיימות עילות שונות לסגירת תיק בהוצאה לפועל, ביניהן, תיק שהחוב בו הוכר כחוק אבוד במסגרת טיפולו של כונס נכסים בהליכי פשיטת רגל של החייב, תיק שלא הייתה בו פעילות במשך שנתיים או יותר, תיק שהחוב בו נפרע, ותיק שבו הגיעו החייב והזוכה להסכם ביניהם. בשלב הראשון עליך לקבוע איזו עילה מתאימה לתיאור מצבך, ולהשיג את כל הסימוכין הנדרשים להצביע על כך.בנוסף, אם ביכולתך להגיע להסכם עם הזוכה, הוא יוכל להגיש בקשה לסגירת התיק בעצמו.

 

שלב שני – פנייה לעורך דין וגיבוש אסטרטגיה.

 

מצויד בנתונים ומידע רלוונטיים, פנה לעורך דין מומחה בתיקי הוצאה לפועל. עורך הדין יעבור על הנתונים, ולאור התמונה שתתגבש, יקבע אם יש עילה לפנייה להוצאה לפועל לסגירת התיק, ויגבש אסטרטגיה על פיה תעבדו.

 

שלב שלישי – פנייה להוצאה לפועל בבקשה לסגירת התיק

 

כשאתה מצויד במסמכים הנחוצים, ומיוצג על ידי עורך דין כונס נכסים מנוסה – זה הזמן להגיש בקשה לסגירת התיק בהוצאה לפועל. כל אזרח רשאי לייצג את עצמו מול ההוצאה לפועל, אך מומלץ להיעזר במומחה, ולקבל ליווי, ייעוץ וייצוג מקצועיים.

 

טיפים ואזהרות

 

  • שימו לב – הטענה "פרעתי את החוב", היא עילה לסגירת תיק הוצאה לפועל, שאינה תלויה או מוגבלת בזמן, לעומת זאת, עילות אחרות הן תלויות זמן, ויש להגיש בקשה בגינן במועד קצוב ממתן ההחלטה בתיק.
  • על מנת להגיש בקשה לסגירת תיק, אינך חייב ייצוג של עורך דין, אך הגשת הבקשה כרוכה בנהלים ובירוקרטיות, וחבל לפספס את יומך בהוצאה לפועל בשל טעויות מנהלתיות. עורך דין מנוסה ינהל את הבקשה על פי הנהלים ובהתאם לכל הכללים.
  • בכדי שלא יהיה ניצול לרעה של עילת "פרעתי את חובי", רשם ההוצאה לפועל רשאי במקרה בו הוא דוחה את הבקשה, להטיל קנס כספי על הפונה, לכן לא כדאי להגיש בקשה לסגירת התיק בטענה כי פרעת את חובך, אם אין בידך סימוכין לכך.

 

קישורים רלוונטיים

 

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *