איך לבחור מוסד אקדמי ללימודי תואר ראשון

איך לבחור מוסד אקדמי ללימודי תואר ראשון
איך לבחור מוסד אקדמי ללימודי תואר ראשון
המדריך עזר? פרגנו 🙂

השתחררתם מהצבא, סיימתם את הטיול הגדול בעולם, צברתם מספיק חוויות והרפתקאות, ואתם בשלים לשלב הבא – לימודים אקדמאים, אך מתקשים לבחור את המוסד המתאים? במיוחד בשבילכם מוגשת להלן מפת הדרכים בדרך לבחירת מוסד אקדמי ללימודי תואר ראשון.

 

בחירת המוסד האקדמי המתאים ללימודי תואר ראשון בארבעה שלבים

 

ארבעת השלבים בדרך לבחירת המוסד האקדמי שיפתח בפניכם את השער לקריירה מצליחה ומתגמלת.

 

שלב ראשון: הכר את היכולות שלך

 

גלה את הכיוון שלך – מה המקצוע בו תרצה להתפתח ולעסוק, מה אתה אוהב, מה החוזקות שלך, ואיזה מקצוע מאגד בתוכו את המענה ליכולות ולשאיפות שלך. אם ברור לך במה היית רוצה לעסוק, בדוק שאכן יש לך את היכולות המתאימות. אם אין לך מושג מה היית רוצה לעשות, קבל יעוץ והכוונה מקצועיים.

 

שלב שני: ברר מהם המסלולים ואופציות הלימוד האפשריות

 

כעת, כשברור לך מה התחום בו היית רוצה לעסוק, עליך לבדוק מה האפשרויות העומדות בפניך, אילו מוסדות מלמדים את התחום, אילו מסלולי לימודים קיימים, ומה דרישות הקבלה. התמקד במוסדות בעלי מוניטין טוב בתחום בו אתה מתעניין, נפה החוצה מוסדות שדרישות הסף שלהם גבוהות מדי עבורך, והימנע ממוסדות בהם דרישות הסף נמוכות באופן מוגזם. כמו כן, נפה החוצה מוסדות שאינם מוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, מוסדות בהם שכר הלימוד מעבר להישג ידך, וכאלו שאינם מעניקים תעודה, גם אם מובטח לך שהעניין יוסדר בעתיד. השאיפה היא להישאר עם לא יותר מחמישה מוסדות אופציונאליים.

 

שלב שלישי: התעמקות בנושא וירידה לפרטים

 

בשלב זה אתה צריך לברר כל פרט בעל משמעות לתקופת הלימודים ואיכות  ההשכלה שתרכוש. נושאים כמו צוות המרצים, מספר התלמידים, התנסות מעשית, עזרה במציאת עבודה בסיום הלימודים, מגורי סטודנטים, פעילות אגודת הסטודנטים, ועוד, כל שאלה הקשורה לאווירה במקום, לחוויית הלמידה של סטודנטים ותיקים, ואפילו לטיב הקפיטריה והמזנון. סע לכל מוסד, הסתובב במדשאות, בספרייה, בקפיטריה, וראה איזה מקום נעים ומזמין יותר. בסוף השלב הזה הישאר עם מקסימום שלוש אופציות.

 

שלב רביעי: התאמה אישית לצרכיך

 

נשארת עם שלושה מוסדות אקדמאים, המעניקים תואר ראשון בתחום אותו אתה מעוניין ללמוד. שלושת המוסדות הם בהישג ידך הן מבחינת מימון, והן מבחינת דרישות קבלה, ובשלושת המוסדות האווירה נעימה. מה שנשאר הוא לבחור מוסד קרוב למקום מגוריך, או מוסד בו תוכל להתגורר בדירה משותפת או במעונות הסטודנטים. כמו כן, בחן איזה מסלול לימודים מתאים לך מבחינת עומס הלימודים, שנות הלימוד, וזמני השעורים. המוסד המתאים הוא זה שאפשרויות המגורים, מועדי השעורים, ואורך המסלול בו מתאימים לך ביותר.

 

טיפים ואזהרות

 

  • עדיף ללמוד במוסד איכותי, גם, ובייחוד אם זה יגרום לך להתאמץ יותר. כך הלימוד יהיה מעמיק ובעל ערך.
  • הגדר לעצמך תקציב מראש, בכדי שתוכל לנפות החוצה מוסדות שאינם בהישג ידך.
  • מומלץ לקבל אבחון מקצועי, זה יעזור לך להימנע מלבזבז שנות לימודים על תחום שאינו מתאים לך.

 

קישורים רלוונטיים

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *