כיצד להוציא אישור מהעירייה לשיפוץ חזית בבית משותף

שיפוץ בניין
כיצד להוציא אישור מהעירייה לשיפוץ חזית בבית משותף
המדריך עזר? פרגנו 🙂

שיפוץ חזית של בית משותף מתבצע בשל כמה סיבות. העיקרית ביניהן היא הסיבה הפרקטית, למשל, כאשר יש לשפץ את חזית הבניין עקב בלאי או היסדקות של הקירות. לעתים השיקול לשינוי חזית הבניין נובע מסיבות אסתטיות כגון צביעת החזית לצורך שיפור מראה הבניין. בנוסף, שיפוץ החזית יכול להעלות את ערך הבנין והדירות וגם זה שיקול שיכול להשפיע על החלטת הדיירים. על מנת לקבל אישור לעבודות השיפוץ יש צורך בהסכמתם של רוב בעלי הדירות. להסכמת הדיירים יש חשיבות כאשר מגישים בקשות להיתרים מהוועדה המקומית, שיכולה להחליט שאינה מאשרת שינויים בחזית הבניין ללא הסכמת כל הדיירים.

האם לכל שיפוץ חזית בניין יש צורך באישור וועדת הבנייה?

לרוב, כאשר מדובר בשיפוצים אסתטיים בבניין כגון שיפוצי טיח וצבע לחזית הבניין או עבודות ריצוף בכניסה לבניין אין צורך בקבלת היתר מיוחד, אבל מאחר שכל רשות מקומית יכולה להעניק היתרים בהתאם לתנאיה, מומלץ לברר אם הרשות המקומית מגבילה סוגי שיפוץ מסוימים של חזיתות בניינים.

המקרים בהם חובה להגיש בקשה לקבלת היתר בנייה הם כאשר מעוניינים להרחיב את המבנה, למשל הוספת פתחי כניסה או סגירתם, או הוספת מבני חזית כגון חנייה, גדר או סככה, ולעתים אפילו עבור הצבת עמודי תאורה בכניסה לבניין נדרש אישור מהרשות המקומית.

על מנת להגיש בקשה להיתר בנייה יש צורך בהגשת תכנית בנייה החתומה בידי אדריכל, מהנדס ומרבית בעלי הזכויות בנכס (בעלי הדירות). אישור הוועדה ניתן לרוב לאחר כמה חודשים, ולעתים אף לאחר שנה ויותר.

האם ניתן לקבל הקלות בהיתרי בנייה?

קיים הבדל בין הגשת בקשה להיתרים להוספת מרפסות בחזית לבין בקשות לתוספות מינוריות יותר. על מנת למנוע מצב בו על דיירי הבניין להמתין למעלה משנה על מנת לאשר הרחבות ושינויים מזעריים בחזית הבניין, ניתן להגיש "בקשה מצומצמת" להיתר בנייה, שאינה מחייבת חתימה של אדריכל.

שלבים חשובים שלא כדאי לדלג עלהיים בשיפוץ

שלב 1

רצוי לברר אם יש צורך להגיש בקשה להיתר בהתאם לסוג השיפוץ הנדרש. לדוגמה, במקרים מסוימים הוספת פרגולה לחזית הבניין עשויה להיות פטורה מהיתר.

שלב 2

מומלץ לקבל את הסכמת כל הדיירים בכתב לצורך תחילת השיפוצים. גם אם בדרך כלל הסכמת כל הדיירים אינה נדרשת, הסכמתם חשובה לשכנות הטובה ולעתים אף להגשת בקשות להיתרים מהרשות המקומית.

שלב 3

חשוב לתכנן עם דיירי הבניין את סוג השיפוץ הדרוש, הן לצורך הגשת בקשה להיתר והן על מנת להגדיר את תקציב ההוצאות של דיירי הבניין.

כדאי עוד לדעת

ישנם מקרים בהם החוק מחייב שיפוץ חיצוני בניינים, לדוגמה, חוק העזר של עיריית תל-אביב דורש מבעלי הדירות לשפץ את החזית כל 15 שנים. פרויקט תמ"א 38 שמיועד לחיזוק ושיפור בניינים ישנים כולל בין השאר את שיפור חזית הבניין.

קישורים חשובים

אתר משרד הבינוי והשיכון

האגודה לתרבות הדיור

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *