איך להתמודד עם נחירות

התמודדות עם נחירות
איך להתמודד עם נחירות
המדריך עזר? פרגנו 🙂

נחירות. כמעט כולם סובלים מהן, אך בתדירות ובעוצמות משתנות. הנחירות יכולות להפריע לשינה ובמקרים מסוימים עלולות גם לסכן חיים. איך אפשר להתמודד איתן, ובכלל – מדוע זה קורה מלכתחילה? על כך ועוד, במדריך הבא.

הנחירות מופיעות לרוב בשלב השינה העמוקה. בשלב זה מתרחשים מספר שינויים בגוף המובילים להתפתחות הנחירות. שריר החך, שרירי הלשון וגם שרירי הגרון הופכים לרפויים יותר וככל שהאוויר פוגע בהם בצורה אגרסיבית יותר, הנחירה נשמעת בעוצמה חזקה יותר. באופן כללי, מדובר בתופעה שנגרמת בשל מעבר של אוויר ברקמות הרפויות שבגרון והזזתן. כשהרקמות מכווצות, מתאפשר מעבר תקין של אוויר. כשהן רפויות נתיב האוויר עשוי להיסגר, מה שמוביל לנחירה. הסיבות לנחירות עצמן יכולות להשתנות בין אדם אחד לאחר, ובמקרים רבים קשורות למשקל, לאורח החיים, לבעיות באף, לאנטומיה של האזור כולו ובמקרים מסוימים גם למחלות.

שלבים להתמודדות עם נחירות

ישנן מספר דרכים להתמודד עם נחירות, שבחלקן גם יכולות למנוע אותן:

שלב 1 – שמירה על משקל תקין

שמירה על המשקל, כחלק מאורח חיים נכון ובריא, יכולה לסייע בכך. כשמשקל הגוף תקין הנשימה קלה יותר, אין עודף של שומנים הלוחצים על הסרעפת ועל איברים פנימיים אחרים, והשינה רציפה ואיכותית ללא כל הפרעות, לרבות נחירות.

שלב 2 – מחולל חמצן

מדובר בפתרון מצוין לסובלים מנחירות עד לכדי דום נשימה, המהווה סכנת חיים ממשית. מחולל חמצן נייד מאפשר לסובלים מנחירות נשימה תקינה יותר על ידי תוספת של חמצן. מדובר במכשיר חשמלי נייד, השואב את האוויר מהחדר וגורם בו להפרדה של חמצן. החמצן מרוכז ונפלט ישירות דרך המכשיר אל המטופל. זהו מענה נוח ונגיש מאד, אפשר להיעזר בו בבית או בכל מקום אחר ולקחת אותו (כשמדובר במחולל חמצן נייד) לכל מקום שרוצים. הוא קל משקל, בטוח מאד לשימוש וגם עומד בכל התקנים הנדרשים כדי שיאפשר לרבים ליהנות מיתרונותיו, ובעיקר ליהנות משינה ללא נחירות וללא חשש לדום נשימה.

שלב 3 – מרחיבי נחיריים ואף

אחד הפתרונות המוצעים כיום לסובלים מנחירות, פתרון נגיש ונוח לשימוש. מדובר במתקן קטן המותקן ישירות על האף, מתקן פשוט וכמעט בלתי מורגש. הוא מתאים לסובלים מנחירות ויכול לשפר את איכות הנשימה. הוא מרחיב את חלל הנחיריים ואת האף, ומאפשר מעבר של חמצן רב יותר. ישנם אנשים הסובלים ממחיצות אף חסומות, מה שאיננו מאפשר מעבר תקין של אוויר ומוביל לנחירות. בעזרת המרחיבים ניתן להרחיב את המחיצות, מה שיכול להוות במקרים מסוימים פתרון המחליף ניתוח.

טיפים ואזהרות

לפני שבוחרים באחד הפתרונות או מנסים שיטה מסוימת המבטיחה להפסיק את הנחירות, חשוב לפנות לרופא משפחה או לרופא המתמחה בתחום. כדאי לעבור בדיקות רפואיות אם הנחירות עוצמתיות מאד ומופיעות בתדירות גבוהה.
מכיוון שלעיתים הסיבה לכך קשורה לבעיה בריאותית כלשהי, כדאי לטפל בבעיה ורק לאחר מכן לבחון את השיטות הקיימות להתמודדות עם הנחירות.

 

קישורים שימושיים

מחולל חמצן נייד 

נחירות מהן – https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A0%D7%97%D7%99%D7%A8%D7%94

https://www.youtube.com/watch?v=zsNFpBOeog4

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *