איך להתמודד עם פיצוץ בביוב בבית משותף

התמודדות עם פיצוץ בביוב בבית משותף
איך להתמודד עם פיצוץ בביוב בבית משותף
המדריך עזר? פרגנו 🙂

על פי מומחים בתחום האינסטלציה, אחוז גבוה מאד מכלל התקלות הקשורות למערכת הביוב נגרם בשל שימוש לקוי או בלתי מוקפד. כשמדובר בתקלות במערכת הביוב בבית משותף, לרבות פיצוץ בצנרת עצמה, ההתנהלות, כחלק מההתמודדות איתן, עשויה להיות מורכבת מאד. זאת בשל הקושי באיתור הסיבה לתקלה בדרך כלל, והן בשל הקושי להשיג שיתוף פעולה מלא בין הדיירים כדי להתמודד כראוי עם הפיצוץ. מה עושים במקרים כאלה? כיצד מתמודדים בצורה הנכונה ביותר עם פיצוץ בביוב בבית משותף? הנה כמה רעיונות:

שלבים בהתמודדות עם פיצוץ בביוב בבית משותף

שלב 1 – תחזוקה שוטפת כמניעה

לפני הטיפול עצמו, חשוב לזכור שתחזוקה שוטפת יכולה למנוע פיצוצים בצנרת הביוב וגם בעיות אחרות הקשורות אליה. כשמדובר בבניין משותף שבו ישנה סבירות גבוהה מאד לתקלות במערכת הביוב, כדאי להקפיד על תחזוקה שוטפת של אינסטלטור לצורך ביצוע שאיבת ביוב או ניקוי, המבוצעים אחת למספר חודשים כצעד מונע. כדאי לפנות לוועד הבית של הבניין ולבקש ממנו לדאוג להזמין בעל מקצוע בתחום שיבצע זאת. הדבר יכול לכלול ניקוי של קווים אחת לשנה וגם תיקון ליקויים קלים, אותם בעל מקצוע ייטיב לזהות, אולם עבור עין בלתי מקצועית יהיו בלתי מורגשים. בכל מקרה, גם אם הטיפול כרוך בתשלום, הרי שלטווח הארוך הוא עשוי לחסוך לא מעט כסף, שכן נמנעות באופן הזה תקלות רבות, שבחלקן יכולות להיות מורכבות מאד.

שלב 2 – התנתקות של עסקים מצנרת הבניין

בבתים משותפים רבים, ובמיוחד בערים הגדולות, ישנם גם בתי עסק כמו מסעדות, בתי קפה ועסקים אחרים הממוקמים בקומת הקרקע של אותו בניין. בתי עסק אלה יכולים לגרום לעומס רב על מערכת הביוב, ולסתימות רבות העשויות להוביל בסופו של דבר לפיצוץ בצנרת כולה. לכן, מומלץ לחייב עסקים מעין אלה להפריד את מערכת הביוב שלהם ממערכת הביוב הכללית של הבניין, וגם להתחייב לדאוג לתחזק אותה אחת לכמה חודשים כדי למנוע תקלות, העשויות לגרום לבעיות חמורות. כדאי לדעת: נכון להיום ישנן לא מעט עיריות המחייבות עסקים להתנתק לחלוטין מצנרת הביוב של אותו בניין – התנתקות המהווה תנאי לקבלת רישיון עסק.

טיפים ואזהרות

מי אחראי לתקלה?

על פי החוק, במקרים של פיצוץ במערכת הביוב, כשמדובר בבתים משותפים, האחראי על התקלה הוא וועד הבית. כשמדובר בתקלה במערכת הביוב בבית פרטי, האחראי עליה הוא הדייר באותו הבית. אולם, כשמדובר בבניין משותף, על וועד הבית לשאת בתוצאות ולדאוג לטפל בתקלה. במרבית המקרים, הסובלים מפיצוצים בצנרת הביוב הם דיירי הדירות שבקומות התחתונות. כדי למנוע זאת, על וועד הבית של אותו בניין לחייב את כל הדיירים לשאת בהוצאות התיקון וגם לדאוג לתחזק את מערכת הביוב בעזרת בעל מקצוע אחת לשנה לפחות. אם אחד הדיירים איננו מוכן לשאת בעלויות התיקון, ניתן לחייב אותו לעשות זאת על פי חוק המקרקעין, סעיף 58. במקרה כזה, יש לשלוח לו מכתב התרעה, ואם הדבר איננו עוזר – להגיש נגדו תביעה בעזרת האגודה לתרבות הדיור, המציעה ייעוץ משפטי לדיירי בתים משותפים.

 קישורים שימושיים

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%91%D7%99%D7%95%D7%91

http://www.greensun.org.il/%D7%A9%D7%90%D7%99%D7%91%D7%AA_%D7%91%D7%99%D7%95%D7%91

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *