איך להתמודד עם אימפוטנציה בגיל צעיר

התמודדות עם אימפוטנציה
איך להתמודד עם אימפוטנציה בגיל צעיר
המדריך עזר? פרגנו 🙂

חוסר יכולת לתפקד מבחינה מינית יכול להופיע אצל כל גבר, גם בגיל צעיר. המשותף לכל גיל הוא הבהלה ואי הנוחות איתה מתמודדים הגברים במצבים מעין אלה. הסיבות לחוסר התפקוד יכולות לנבוע ממקור של בעיה פיזית והן יכולות לקרות בשל התמודדויות נפשיות. כאן חשוב לציין כי כמעט כל גבר ימצא את עצמו בחייו במצב של חוסר יכולת להגיע לזקפה או למצב בו היא נוצרת אך אינה מחזיקה מעמד לאורך זמן מספק. הצורך בטיפול, עם זאת, יתעורר כשהמצב חוזר על עצמו וישנה הימנעות מכוונת מקיום יחסי מין.

שלבים בהתמודדות עם אימפוטנציה

שלב 1 – שיתוף גורם מוסמך

השלב הראשון בדרך לטיפול באימפוטנציה בגיל צעיר הוא שיתוף עם גורם מוסמך לכך. גברים רבים רואים באימפוטנציה בעיה אישית מדי שמעוררת בהם בושה, ואינם מרגישים בנוח לגשת לטיפול, אך בצורה זו הם עלולים להחמיר אותה ולמצוא את עצמם מתרחקים ממערכות זוגיות.

שלב 2 – אבחון

בשלב השני יתבצע אבחון שמטרתו זיהוי המקור שמוביל לאימפוטנציה. ברפואה מחלקים את האימפוטנציה לשני סוגים: ראשונית ומשנית. את המקרה הראשון מזהים כאשר גם בעת קיום יחסי מין וגם באוננות אין אפשרות להגיע לזקפה. הסיבה לכך תהיה ברוב המקרים רפואית, והטיפול יהיה בהתאם באמצעים פיזיולוגיים. במקרה השני, באימפוטנציה משנית, היא לא תהיה מלאה (כלומר, הזקפה תופיע לעתים) ולרוב הטיפול בה יהיה רגשי.

שלב 3 – טיפול

שלב הטיפול הוא תוצאה של השלב השני, כאשר בהתאם לבדיקה תתקבל החלטה כיצד לבצע את הטיפול. חשוב לציין כי על מנת לשלול בעיה פיזית, יבצע הרופא קודם כל תשאול ויבדוק מחלות שיכולות להשפיע על האימפוטנציה כמו סוכרת, תת פעילות של בלוטת התריס, פציעה וכיוצא באלה.

טיפים ואזהרות

אל תנסו את הטיפול לבד

ישנם גברים, צעירים ומבוגרים, אשר חושבים שיש ביכולתם לטפל בעצמם בבעיית אין אונות. ברחבי הרשת נמכרים מוצרים שונים אשר מבטיחים את הרמת הזקפה לאורך זמן רב. כל המוצרים הללו אינם פותרים את הבעיה אלא באופן זמני בלבד, לאקט אחד.

הטיפול המקצועי חשוב גם במקרים של אין אונות, ובמיוחד כאשר היא מופיעה בגיל צעיר כמו שנות העשרים והשלושים. כל צעיר המבקש לנהל יחסים תקינים צריך להתייחס אל אין אונות כאל בעיה של ממש, ובשלב הראשון לשלול כל סיבה פיזיולוגית לקיומה. חשוב לדעת כי אימפוטנציה פוגעת באורח החיים ובביטחון העצמי ואין כל סיבה שלא לטפל בה מן היסוד.

גורמים מקצועיים לפנות אליהם

הרופא המקצועי אשר מטפל באימפוטנציה הוא אורולוג, המקבל אליו גברים מכל שכבות הגיל. התפקיד של האורולוג הוא לבחון את מקור הבעיה ולבחור את הטיפול הנכון באופן ספציפי לכל אחד. כאן יש לציין כי אין טיפול אחד נכון לכולם, וזאת כיוון שאי התפקוד נוצר מסיבות שונות.

באתרי האינטרנט של מערכות הבריאות, אפשר לקבל עוד מידע על הטיפולים, על דרכי האבחון ועל הגורמים המוסמכים במערכת אליהם אפשר לגשת במטרה לטפל באימפוטנציה בגיל צעיר.

קישורים שימושיים

אין אונות – https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%95%D7%AA

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *