עמוד הבית » אוכל » איך לטגן ללא שמן
איך לטגן ללא שמן

איך לטגן ללא שמן

מהפכת האוכל הבריא כבר כאן. לאט לאט אנו מגלים שאוכל מטוגן הוא פחות בריא, אך האם הבעיה טמונה בטיגון עצמו? מסתבר שלא. הבעיה היא בכמות השמן בה אנו משתמשים על מנת לטגן את האוכל. שימוש בשמן לטיגון מכל סוג, אפילו שמן זית שנחשב לטבעי יותר, פוגע בבריאות שלנו. קיימות שתי סיבות עיקריות לבישול בשמן. הסיבה הראשונה היא הוספת טעם נוסף לאוכל, משהו בשומן הנוסף הופך את האוכל לטעים הרבה יותר עבורנו. הסיבה לכך, על פי החוקרים, היא אבולוציונית: ככל שאנחנו אוכלים מזון שמן יותר אנו צוברים יותר קלוריות, ומוגנים בתוך המערה. כמו תמיד, האבולוציה מתעלמת מעט מהעובדה שאנו חיים בדירה המחוממת גם בחורף. הסיבה השנייה לשימוש בשמן היא טכנית לחלוטין. מחבת משומנת מונעת הידבקות של המזון המטוגן אליה. אין זה משנה אם מדובר בחביתה או בבטטה חתוכה – השמן הוא חלק כמעט בלתי נפרד מהמטבח שלנו. בעבר נהגו להשתמש בכמות גדולה של שמן למען שמירה על פני המחבת, ואז הומצאו מחבתות הטפלון, שגם עם כמות קטנה של שמן מאפשרות למזון להיפרד בקלות מהמשטח החם. והיום… מי אמר שצריך בכלל להשתמש בשמן?

 

טיגון בלי שימוש בשמן – איך זה קורה?

שלב 1 – רכישה

רכשו את המילה האחרונה בעולם המטבחים. להתראות, טפלון – היום יש מחבת ציפוי שיש. מחבת השיש מאפשרת לכם להשתמש בכמות מזערית של שמן או לטגן ללא שמן בכלל. שכבה עליונה המונעת את ההדבקות מאפשרת לכם לבשל הרבה יותר בריא.

שלב 2 – הכנות

חתכו את הירקות או ערבבו את הביצה, חממו את המחבת מעט. אם אתם ממש מתעקשים, תוכלו להשתמש בספריי שמן או חמאה, ולהתיז מעט – רק בשביל הטעם.

תמיד עדיף להתחיל את הבישול כאשר המחבת מעט מחוממת על האש.

שלב 3 – נקיון

הקפידו לשטוף את המחבת מיד בסיום הבישול – חשוב לנקות אותה בעזרת ספוג עדין, על מנת שלא לפגוע בציפוי דמוי השיש.

שלב 4 – תהנו

אכלו בכיף. הארוחה שלכם, לאחר שטוגנה ללא שמן או עם כמות מזערית שלו, הרבה יותר בריאה.

טיפים ואזהרות

מחבתות רבות ממתגות את עצמן כמחבתות ללא שמן. ודאו שאתם רוכשים את המחבת בעלת ציפוי השיש, או שניסו למכור לכם שוב מחבת טפלון המעוצבת בצורה שונה. טיפ חשוב נוסף: אם למרות הכל אתם רואים שהאוכל נדבק קצת, השתמשו במעט ספריי שמן. לפעמים, כאשר הציפוי נסדק לאורך זמן, המחבת מתחילה לאבד את ה"קסם". חשוב להחליף מדי פעם את ציוד המטבח ולא להשתמש באותה המחבת במשך עשור. חשוב לזכור כי גם המחבת היקרה ביותר תישרף כליל כאשר היא מונחת על האש זמן רב ללא מזון בתוכה – נסו להישאר על יד הכיריים כאשר אתם מבשלים. ולסיום, טיפ כמעט מובן מאליו: התאימו את גודל המחבת לגודל הכירה. במיוחד אם יש לכם כירה חשמלית, אם רכשתם מחבת קטנה רצוי להשתמש בה בעיקר על הכירה הקטנה יותר.

 

קישורים שימושיים

הכל על שמן בישול באתר ויקיפדיה

מה זה טפלון?

מהפכת האוכל הבריא כבר כאן. לאט לאט אנו מגלים שאוכל מטוגן הוא פחות בריא, אך האם הבעיה טמונה בטיגון עצמו? מסתבר שלא. הבעיה היא בכמות השמן בה אנו משתמשים על מנת לטגן את האוכל. שימוש בשמן לטיגון מכל סוג, אפילו שמן זית שנחשב לטבעי יותר, פוגע בבריאות שלנו. קיימות שתי סיבות עיקריות לבישול בשמן. הסיבה הראשונה היא הוספת טעם נוסף לאוכל, משהו בשומן הנוסף הופך את האוכל לטעים הרבה יותר עבורנו. הסיבה לכך, על פי החוקרים, היא אבולוציונית: ככל שאנחנו אוכלים מזון שמן יותר אנו צוברים יותר קלוריות, ומוגנים בתוך המערה. כמו תמיד, האבולוציה מתעלמת מעט מהעובדה שאנו חיים בדירה…

מה דעתך על המדריך?

User Rating: 4.68 ( 2 votes)

אודות צוות האתר

צוות האתר
מייגייד זה המקום שלך לקבל תשובות על כל השאלות. מגוון שאלות פופולאריות מחולקות לנושאים שונים ולכל שאלה תשובה מקיפה.

מומלץ לקרוא

הכנת שניצל

איך מכינים שניצל

בטח תמיד סיקרן אותכם איך מכינים שניצל באופן אישי. במדריך הבא  תלמדו איך להכין שניצל …

בננה לוטי

איך מכינים בננה לוטי

אתם יושבים בדירה השכורה שלכם, אחרי יום עבודה מפרך, מביטים בים הבניינים שמקיפים אתכם, ומפנטזים …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *