עמוד הבית » אוכל (עמוד 2)

אוכל

איך למצוא מסעדה בתל אביב

איך למצוא מסעדה בתל אביב

כיצד תחפשו מסעדה מומלצת? הישראלים אוהבים לבלות במסעדה טובה ותל אביב היא עיר מצוינת לעשות זאת. בתל אביב אפשר למצוא שפע של מסעדות מומלצות במגוון טעמים והתמחויות ובהן מסעדות איטלקיות, סושיות, סיניות, הודיות ועוד. כמות המסעדות עשויה להשאיר את המבלים מבולבלים כשהם עומדים מול השפע …

קרא עוד »

איך להכין שייק פירות ביתי וטעים

הכנת שייק פירות קפואים ביתי

בקיץ או בחורף, שייק פירות טעים עושה את ההבדל בין יום רגיל ליום של פינוק. אין צורך לצאת מהבית כדי לקנות שייקים יקרים בחוץ – אתם יכולים להכין כל יום שייק מיוחד ממרכיבים שונים, עמוס פירות, על בסיס חלב, מיץ תפוזים או אפילו מים. אז …

קרא עוד »

איך מכינים בננה לוטי

בננה לוטי

אתם יושבים בדירה השכורה שלכם, אחרי יום עבודה מפרך, מביטים בים הבניינים שמקיפים אתכם, ומפנטזים על חופים שטופי שמש, חופש אינסופי, ערסל, שמשייה ובננה לוטי? מן הסתם, אם אתם משתוקקים לקינוח המפנק האולטימטיבי שנקרא בננה לוטי, כנראה שאתם בוגרי פקולטת תאילנד, וככאלו, הרשו לנו להביא …

קרא עוד »

איך להתאים את האוכל לכלב

בחירת מזון לכלב

המחקר הרפואי באנשים התקדם כל כך בשנים האחרונות עד שהצליחו למפות גנים באנשים ובהתאם למיפוי להתאים להם טיפולים רפואיים. ההנחה היא שבאופן כללי אכן כל בני האדם דומים, אולם אנחנו גם ישויות ייחודיות, בעלות מטען גנטי שונה וככאלו – אנחנו נפתח מחלות שונות ואף נגיב …

קרא עוד »

איך מכינים עוגיות טחינה

עוגיות טחינה

אחד מהמאכלים הטובים ביותר שידעת מימיו המטבח הישראלי הוא ללא ספק הטחינה. אפשר לאכול אותה חמוצה, מלוחה, חריפה וגם מתוקה כקינוח בעוגיות. מה הסיפור של חומר הגלם האדיר הזה? הנה לכם כמה עובדות שבטוח לא ידעתם על טחינה (בסוף יש גם מתכון מהמם של עוגיות …

קרא עוד »

איך מכינים פשטידת פטריות

פשטידת פטריות

מלכות המטבח הבלתי-מעורערות הן הפטריות. ניתן לשלב פטריות בתפריט במגוון דרכים: לאכול אותן טריות, לקנות פטריות מיובשות ולהוסיף אותן לתבשילים, למלא אותן בכל טוב ולאפות אותן בתנור, לשלב אותן בתבשיל מוקפץ במחבת, לאפות מהן פשטידת פטריות, לעשות מהן רוטב לפסטה ועוד ועוד. יש שלל זנים …

קרא עוד »

איך מכינים פסטו

פסטו

פסטו, עוד דבר משובח מהמטבח האיטלקי ההיסטורי שמשאיר לנו טעם של עוד בכל טעימה. הפסטו או בשמו האיטלקי pestâ(משמעות המילה כתישה) מגיע עלינו עוד בתקופת הרומאים ומאז מלווה אותנו כממרח, רוטב לפסטה ונותן למטבח שלנו ריח איטלקי משגע. מצרכים: 2 כוסות עלי בזיליקום טריים 2 …

קרא עוד »

איך מכינים טופו

טופו

טופו הוא לא רק עבור צמחונים – הטופו מופק מצמח הסויה והוכח במחקרים כי התוספת הבריאותית שלו גבוהה במיוחד עבור כל אדם. אבל איך מכינים טופו? להכין טופו איננו מיומנות מסובכת. כל שצריך הוא להבין כיצד לתבל ולבשל/ לטגן את הטופו. אז אם גם אתם …

קרא עוד »

איך מכינים אורז

איך להכין אורז

אורז הוא אחד מהבסיסים הנפוצים ביותר לאוכל – כשמבשלים, אנחנו רוצים לבחור בסיס, ולהוסיף לו רוטב ומנה עיקרית, ולשלב את כולם ביחד כדי לייצר ארוחה, לארוחות רבות נבחר באורז כבסיס. בתור בסיס, אורז הוא אחד הדברים הפשוטים ביותר להכנה, והגמישים ביותר – אורז יכול להתחבר …

קרא עוד »

איך מכינים הום פרייז

הום פרייז

אין כמו הום פרייז ביתי עם טאץ' אישי, איך מכינים הום פרייז אתם שואלים? התשובה קלה, פשוטה וטעימה מאוד! מנה קלה! שמשתלבת נהדר ליד עוף בתנור, שניצלים או כנשנוש. מרכיבים: 6 תפוחי אדמה בינוניים – גדולים 7 כפות רוטב צ'ילי מתוק 7 כפות רוטב צ'ילי …

קרא עוד »