איך בוחרים מאמן אישי

איך בוחרים מאמן אישי
איך בוחרים מאמן אישי
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

אימון אישי – קואצ'ינג, הוא תהליך עמוק ואישי, במהלכו המתאמן לומד להכיר את התפיסות והעמדות המונעות ממנו להתקדם, מתמודד עימן ומאמץ לעצמו עמדות חדשות מקדמות, היוצרות נתיבים להצלחה והגשמה. התהליך עדין ומעמיק, ומחייב קשב כנה, אומץ להתבונן במציאות הפנימית שלך כפי שהיא, ולשחרר דפוסים מוכרים מעכבים, על מנת לייצר מציאות בה אתה מגשים את מטרותיך. בחירת המאמן שיצעד לצידך, ידרבן אותך, לא ייתן לך לוותר ולהתייאש ברגעים קשים וידע לעורר בך את האמונה בעצמך ובמה שיש לעולם להציע לך היא בחירה שיש לעשות בתבונה. לפניכם מדריך לבחירת מאמן אישי.

 

איך בוחרים מאמן אישי בשלושה שלבים

 

שלושת השלבים בנתיב לבחירת מאמן אישי, שיהיה המתאים והנכון עבורכם.

 

שלב ראשון: הגדרת הצורך

 

בשלב הראשון עליכם להגדיר לעצמכם את מטרת האימון. קיימים מאמנים אישיים המתמחים בתחומי חיים שונים כמו תזונה נכונה, פרנסה, קריירה, זוגיות, ועוד. השאיפה שלכם בתהליך הארוך של אימון אישי היא למצוא את המאמן שמתמחה בתחום האימון לו אתם זקוקים. לפני שאתם אצים לחפש מאמנים אישיים מומלצים, שאלו את עצמכם באיזה תחום הייתם רוצים להשתפר, איזו מטרה אתם רוצים להשיג? כל מאמן אישי מתמחה בתחום ספציפי, והגדרת הקושי, הצורך והמטרה שלכם תכוון אתכם אל המאמנים המתמחים בתחום.

 

שלב שני: מועמדים ראויים

 

בשלב זה אתם יודעים את תחום ההתמחות של המאמן שאתם צריכים, וזה הזמן לחפש מועמדים מתאימים. בצעו חיפוש באינטרנט, סיירו באתרים של  מאמנים העוסקים בתחום שהגדרתם, וסננו החוצה מאמנים שאינכם מתחברים לטקסטים המוצגים באתר שלהם. אם יש לכם מכרים שיכולים להמליץ מניסיונם על מאמנים מתאימים, הקשיבו לדבריהם ובדקו את המאמנים עליהם הם ממליצים. בדקו את הרקע, הניסיון וההשכלה של כל מועמד, והוציאו מן הרשימה מאמנים שאין להם הסמכה ממוסד מוכר, וכאלו שאין להם ניסיון מוכח. בנוסף, בדקו ביקורות והמלצות של מטופלים.

 

שלב שלישי: פגישה אישית

 

היפגשו עם המאמנים שנראים לכם המתאימים ביותר בין מי שנשארו ברשימתכם, והתרשמו מן האדם, מאישיותו, מהשקפת עולמו, ומהאינטראקציה והתקשורת ביניכם. בחרו במאמן שמשרה עליכם ביטחון, שתפישת עולמו מתאימה לתפישת עולמכם ומקובלת עליכם, שאתם חשים שאתם יכולים לסמוך עליו ולתת בו אמון, ושהתקשורת ביניכם נוחה וזורמת.

 

טיפים ואזהרות

 

  • היזהרו ממי שמבטיחים לכם ניסים ונפלאות. אימון הוא תהליך אישי ולא מופע קסמים.
  • אל תוותרו על דרישה לראות תעודות הסמכה, לא כל אדם המכנה עצמו מאמן באמת מוסמך ומוכשר לכך.
  • מומלץ לקבוע מסגרת זמן לתהליך – תהליך אימון לא צריך להיות אינסופי, אלא תחום בזמן, וכמו כן במהלך האימון יש להציב מטרות ויעדים מוגדרים בזמן, בכדי שניתן יהיה לאמוד את ההתקדמות. תהליך אימון שאינו קובע יעדים ומסגרת זמן יפספס את המטרה.

 

קישורים רלוונטיים

 

מהו קואוצ'ינג- בסרטון הבא

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *