איך מחשבים ביוץ

חישוב ביוץ
איך מחשבים ביוץ
המדריך עזר? פרגנו 🙂

ביוץ, ברמת ההגדרה, הוא המועד בו האישה פורייה ולכן יכולה להיכנס להריון בעת קיום יחסי מין. מבחינה ביולוגית, זהו השלב בו יוצאת הביצית הבשלה מהשחלה לחצוצרה, שם היא עשויה להיות מופרית, כאשר ישנם תאי זרע, ולהגיע לרחם. ידיעת מועד הביוץ היא קריטית עבור נשים שחושבות להיכנס להריון ומעוניינות לתזמן את יחסי המין שהן מקיימות למועד זה.

שלבים לחישוב ביוץ

שלב 1:

מחשבים את אורך המחזור הממוצע של האישה בתקופה של שלושה חודשים אחורנית. החישוב מבוסס על בחינת ההפרש בין הימים הראשונים של המחזור, בחודשים אלה, וביצוע ממוצע ביניהם.

שלב 2:

מפחיתים 14 ימים מהאורך הממוצע של המחזור החודשי בתקופה זו. לדוגמא: עבור אישה אשר המחזור שלה מתחיל אחת ל-28 יום, הביוץ יחול ביום ה-14 שלאחר הדימום הראשוני של המחזור (14=28-14).

שלב 3:

מתזמנים את קיום יחסי המין למועדי הביוץ, כאשר הפוריות הגדולה ביותר היא לפני הביוץ. על מנת להגדיל את הסיכויים להיכנס להריון, מומחים ממליצים לקיים יחסי מין ארבעה ימים לפני הביוץ, יומיים לפניו, ביום הביוץ ואולי גם יומיים לאחריו.

טיפים ואזהרות

  • במקרה של נשים שהמחזור שלהן אינו סדיר, החישוב הופך למורכב יותר – זאת מכיוון שמועד הביוץ משתנה אצלן מדי חודש בחודשו.
  • באינטרנט ניתן למצוא מחשבונים לחישוב הביוץ, המאפשרים לדעת את המועד המשוער של הביוץ הבא. עם זאת, מומלץ שלא להסתמך עליהם באופן מוחלט.
  • יש בנמצא ערכות לזיהוי ביוץ בעלות אחוזי הצלחה של כ-90%. עם זאת, העלות של ערכות אלה נוטה להיות יקרה.
  • בדיקות דוגמת אולטרה סאונד או "חום השחר" (מדידת חום הגוף לאחר היקיצה) מאפשרות אמנם לזהות ביוץ, אך רק לאחר שהוא כבר מתרחש. מכאן שהסיכויים לכניסה להריון, באם מעוניינים בכך, קטנים.

קישורים שימושיים

וידאו רלוונטי

https://www.youtube.com/watch?v=D_1sQmS4wAM

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *