איך לבחור מאמן כושר אישי

מאמן כושר אישי
איך לבחור מאמן כושר אישי
המדריך עזר? פרגנו 🙂

כולנו יודעים כיצד הכושר הגופני משפיע על היום יום שלנו. הוא משפיע עלינו מבחינה פיזית, על הבריאות שלנו, על הערנות ועל תפקוד המערכות השונות, והכושר משפיע על מצב הרוח ועל המוטיבציה בחיים. ישנן דרכים שונות לשמור על הכושר, כאשר נמצא כי אנשים שפונים לאימון אישי נוטים להתמיד זמן רב, להגיע ליעדים שהציבו לעצמם וחווים פחות פגיעות כושר מאשר אנשים שמבצעים אימונים ללא פיקוח. כאן חשוב לציין כי אין זה מספיק לבחור מאמן כושר, אלא יש לבחור את המאמן הנכון באופן אישי.

שלבים בבחירת המאמן האישי המתאים לכם:

 

  • בדקו שלמאמן יש תעודה מתאימה – השלב הראשון וההכרחי: לפני שאתם מתחילים להתאמן עליכם לברר כי המאמן אכן בעל הכשרה מתאימה. אתם יכולים גם לבקש לראות את התעודה המאשרת כי הוכשר לעסוק בתחום.
  • בחנו מהי הגישה של המאמן – בשלב השני יש לנהל שיחה עם המאמן ולהתרשם מהגישה שלו. ייתכן שהגישה של שניכם תואמת וייתכן כי יש לו השקפת עולם והתייחסות לעולם הכושר שאינה מתאימה לכם. אם אתם מוצאים עצמכם מתחברים לגישתו, תוכלו לעבור שלב.
  • קבלו המלצות – אתם יכולים לבקש לקבל המלצות על המאמן. שיחה עם מתאמנים תוכל לעזור לכם לקבל עוד דעה על המאמן ולדעת אם המתאמנים הגשימו את מטרותיהם בעזרתו.
  • דאגו להרגיש נינוחים עם המאמן – בשלב האחרון עליכם לבחון את מידת הנינוחות שלכם. אתם אמורים לשתף את המאמן בבעיות פיזיות ובמטרות שלכם. אם אתם חושבים שיהיה זה נכון להסתיר ממנו מידע כי לא נעים לכם ממנו, זהו סימן שיהיה עליכם לחפש מאמן כושר אישי אחר, איתו תרגישו בנוח.

 

טיפים ואזהרות:

בחירת מאמן כושר אישי חייבת להתבצע ברצינות. חשוב מאד להקשיב לתחושה האישית ולהיזהר ממאמנים אשר אינם מוכנים להציג תעודה מקצועית, כפי שצוין בסעיף הראשון. כמו כן, גם בעת האימון עצמו חשוב שכל אחד יהיה קשוב לעצמו ויימנע מפעולות מסוכנות שנראות מפחידות, וכן שישתף את המאמן בחששות אם אלו עולות.

התפקיד של המאמן האישי הוא להוביל את המתאמן אל התוצאות הטובות ביותר עבורו בבטחה. לכן, אם אתם מרגישים אי נוחות, כאב או אם יש לכם עבר של מחלות או פגיעות, חשוב מאד לשתף בכך את המאמן ולהיות פתוחים איתו כדי שיוכל לבחון את תכנית האימונים בהתאם ליכולות שלכם.

המלצות:

ההמלצה לקחת מאמן כושר אישי באה בעקבות היתרונות הרבים שלו. חלק מהיתרונות הם פיזיים וקשורים להשפעה על האימון עצמו, וחלק מהם קשורים למוטיבציה. המאמן האישי יודע מהן המגבלות האישיות של המתאמן ומהן המטרות שלו, ותפקידו לבנות תכנית אימונים ולעקוב אחריה, כך שהמתאמן יוכל להגיע לתוצאות המבוקשות. ברמת המוטיבציה, הסטטיסטיקה מצביעה על כך שמתאמנים שנעזרים במאמן אישי מתמידים לאורך זמן רב יותר בהשוואה למתאמנים ללא מאמן (נלקח מתוך אתר כללית).

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *