איך משחררים אף סתום

שחרור אף סתום
איך משחררים אף סתום
המדריך עזר? פרגנו 🙂

בכל שנה, הצטננות ומחלות החורף השונות תוקפות ילדים ומבוגרים בהמוניהם. תופעת האף הסתום מוכרת לכולנו ואם מזניחים עלולים לחלוף ימים רבים לפני שחווים הקלה של ממש. אף סתום ומגורה מקשה על הנשימה, מפריע להירדם בלילה, מוריד את מצב הרוח, מציק ובקיצור, לא נעים! אך בהחלט ניתן לשחרר אף סתום ולנשום לרווחה.

שלב 1: חזקו את המערכת החיסונית

לא הקור מביא עימו צינון או אף סתום. מדובר בתוצאה לא נעימה של הידבקות בנגיפים מחוללי צינון, שיעול ונזלת. אם כן, יהיה זה רעיון מוצלח במיוחד להכיר את הדרכים שיעזרו לחזק את המערכת החיסונית. בכדי להשיג זאת הקפידו על מינון מוגבר של ויטמין סי (המצוי בשפע למשל בפירות הדר ופרי הקיווי) או היעזרו בחליטות של צמחי מרפא או תוספי תזונה. את המערכת החיסונית ניתן לחזק גם באמצעים נוספים, כגון מנוחה טובה ושינה ותכשירים הומיאופתיים ייעודיים.

שלב 2: אוויר צח מועיל, זה בדוק

הקפידו על כך שתמיד יהיו מקור של אוויר צח. למרות שחורף וקר, חשוב שיהיה חלון פתוח ומסיבה מאוד טובה. תחלופת אוויר מקטינה מאוד את נוכחות החיידקים והווירוסים. חדרים דחוסים, בפרט במקומות הומי אדם מהווים מתכון מהיר מאוד להידבקות בצינון. וכשהאף גדוש, מומלץ גם לטייל מעט באוויר הצח ולחוש במהירה הרבה יותר טוב.

שלב 3: אמבטיה חמה תקל מאוד

כנגד אף סתום ותסמיני צינון אחרים, אפשר להיעזר באמבטיה חמה. הניחו למים החמים למלא את חדר הרחצה באדים המשחררים את דרכי הנשימה ומביאים עימם הקלה של ממש. ובכלל, צריכת תה חם ומהביל ומאכלים חמים יביאו גם הם השפעה מבורכת. אפילו המחקר תומך בכך שמרק עוף, למשל, מסייע לגוף להילחם בצינון וטוב מאוד לאף סתום.

שלב 4: תרסיסים ותכשירים לטיפול בגודש באף

אם התה החם, המקלחת ושפע ויטמין סי טרם שחררו לחלוטין את הגודש באף, הגיע הזמן לדבר נוסף. השתמשו בתרסיסים ייעודיים להקלה על אף סתום ומובטח לכם כי תרגישו בהבדל. נסו תחילה תרסיס שאיננו תרופתי, המבוסס על מי מלח. זהו מוצר טבעי לחלוטין שלא מביא לתופעות לוואי ומתאים גם לשימוש בפעוטות וילדים קטנים, ללא חשש. אפשרות אחרת, שימוש בתרסיסים המכילים חומר פעיל, תרופה המכווצת את כלי הדם באף ומייבשת אותו. במידה ושום דבר לא עוזר, ניתן ליטול תרופות מדף (ללא מרשם) שמקלות על צינון, מטפלות בנזלת ופותחות את דרכי הנשימה.

טיפים ואזהרות

  • בחורף, התרחקו ממקומות הומי אדם. שם הסיכוי להידבק במחלות חורף גבוה במיוחד.
  • אל תמהרו ליטול אנטיביוטיקה שלא לצורך. היא איננה מועילה כנגד נגיפים ורק מחלישה את הגוף לחינם.
  • אם תסמין האף הסתום עיקש במיוחד ואתם מגלים כי החום עולה ומופיעים תסמינים נוספים, פנו לרופא.

קישורים

ויקיפדיה – דלקת גרון

ויקיפדיה – הצטננות

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *