איך מטפלים בירידה בשמיעה

ליקוי שמיעה | איך מטפלים בליקוי שמיעה
איך מטפלים בירידה בשמיעה
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

ירידה בשמיעה היא תופעה נפוצה, הפוגעת באיכות חייהם של רבים. כעשירית מאוכלוסיית העולם סובלת מירידה בשמיעה, כאשר הגורמים לירידה בשמיעה יכולים להיות סביבתיים (חשיפה לרעשים חזקים בשירות צבאי, בעבודה, האזנה למוזיקה בווליום חזק באזניות, ועוד…). גנטיים, פיזיולוגיים (נוזלים באוזניים, הצטברות של שעווה, זיהום, נקבים בעור התוף, ועוד…), או גיל – ככל שאנו מזדקנים יורדת איכות השמיעה שלנו. לפניכם המדריך לטיפול בירידה בשמיעה.

 

איך מטפלים בירידה בשמיעה בשלושה שלבים

 

הסבר פשוט וברור של שלושת השלבים לטיפול בירידה בשמיעה.

 

שלב ראשון: מעקב ושימת לב

 

ברוב המקרים, ירידה בשמיעה היא תהליך ארוך, שקל לפספס את שלביו הראשונים. ככל שתאתרו את הירידה בשמיעה מוקדם יותר, כך הסיכוי לטפל בבעיה ולשקם את יכולת השמיעה בדרך הטובה ביותר עבורכם יהיה גבוה יותר. לבני חמישים ומעלה מומלץ לבצע בדיקת שמיעה מדי שנה. כמו כן, אם אתם מבקשים לעתים קרובות מבני שיחכם לחזור על דבריהם, אם אתם מתקשים להבין את דברי חבריכם במקומות הומים, אם אתם חווים צפצופים באוזניים, או צריכים להביט על פני הדובר בכדי להבינו – גשו לבצע בדיקת שמיעה. שימת לב ומעקב יסייעו לזהות את הירידה בשמיעה בשלב מוקדם, והודות לכך הסיכוי לטיפול מוצלח יהיה גבוה יותר.

 

שלב שני: אבחון

 

אם שמתם לב לירידה בשמיעה פנו לרופא המשפחה בהקדם. רופא המשפחה יבצע בדיקות ויפנה אתכם לרופא מומחה בכדי לאבחן את הגורם לירידה בשמיעה שלכם. ככלל, הסיבות לירידה בשמיעה נחלקות לשני סוגים:

  • ירידת שמיעה הולכתית – ירידת שמיעה בעקבות פגיעה באיכות הולכת הצלילים. הגורמים לירידת שמיעה הולכתית יכולים להיות הצטברות נוזלים באוזן, הצטברות שעווה, זיהום, נקבים בעור התוף, ועוד. ברוב המקרים ניתן לטפל בבעיה בטיפול רפואי. לעתים יש צורך במכשירי שמיעה.
  • ירידת שמיעה עצבית – פגיעה באברים העצביים של מערכת השמיעה, בדרך כלל מדובר בפגיעה בשערות השמע. פגיעה עצבית לא ניתן לרפא, אך ניתן להיעזר במכשירי שמיעה, או שתל.

 

שלב שלישי: טיפול

 

הגעתם לשלב השלישי והאחרון, כעת כל שנותר לכם לעשות הוא לפנות לגורמים המתאימים, ולטפל בירידה בשמיעה שלכם. הטיפול המתאים ייקבע בהתאם לגורם לירידה בשמיעה, ולחומרתה.

 

טיפים ואזהרות

 

  • חשוב לאבחן ולטפל בזמן בירידה בשמיעה, בכדי לשמר את איכות השמיעה שלכם עד כמה שניתן.
  • במקרים בהם יש להשתמש במכשיר שמיעה, חשוב להתמיד בשימוש ולפעול על פי הוראות המטפלים. אדם ששמיעתו ירודה מזה זמן , ומרכיב מכשיר שמיעה לראשונה עלול לחוות אי נוחות שכן על המוח להתרגל מחדש למיין את הקולות והצלילים, ולהפיק מהם את המידע הרלוונטי.
  • בכדי למנוע התדרדרות חמורה בשמיעה בגיל מבוגר יש להקפיד על הרגלים נכונים וכבר מגיל צעיר להימנע מחשיפה לרעשים חזקים.

 

קישורים רלוונטיים

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *