איך מטפלים בזיהום לאחר ניתוח

טיפול בזיהום לאחר ניתוח
איך מטפלים בזיהום לאחר ניתוח
המדריך עזר? פרגנו 🙂

ניתוחים הם פעולה פולשנית, אשר במקרים רבים מותירה פצעים באזור הניתוח. פצעים אלו נמצאים בסכנה להזדהם, ובמקרה של זיהום יש צורך לנקוט בפעולה מהירה על מנת למנוע חדירה של הזיהום לגוף והתדרדרות מצבו של החולה.  מה עושים כאשר פצע ניתוחי מזדהם? האם ניתן לטפל בפצע בבית, האם צריך לפנות לרופא המשפחה, או שיש לשוב לבית החולים? לפניכם מדריך מקוצר בנושא טיפול בזיהום לאחר ניתוח.

 

איך מטפלים בזיהום לאחר ניתוח בארבעה שלבים

 

הסבר פשוט וברור של ארבעת השלבים לטיפול בזיהום לאחר ניתוח.

 

שלב ראשון: תשומת לב, ופעולה על פי ההוראות

 

בהשתחררו מבית החולים לאחר הניתוח, מקבל החולה הוראות כיצד עליו לפעול. חשוב לפעול על פי ההוראות, ולשים לב לכל שינוי לרעה שחל במצבך, לאודם ונפיחות שאינם נעלמים באזור הפצע, לתחושותיך, להרגשתך הכללית, ולעליית חום הגוף. כל אחת מתופעות אלו יכולה להצביע על תהליך זיהומי בפצע, ומחייבת המשך פעולה.

 

שלב שני: פנייה לרופא המשפחה או התייעצות עם מוקד רפואי

 

אם זיהית סימן המעיד על אפשרות של זיהום בפצע הניתוח, יש לפנות באופן מיידי לגורם רפואי, שיבדוק האם יש צורך בנקיטת פעולה רפואית, במתן אנטיביוטיקה או באשפוז. אם באפשרותך לפנות לרופא המשפחה שלך עשה זאת, אולם אם מדובר בימים ושעות בהם מרפאת המשפחה שלך אינה עובדת, פנה למוקד רפואי של קופת החולים שלך, או לטרם, וקבל יעוץ מיידי.

 

שלב שלישי: טיפול רפואי

 

במידה ואכן התפתח זיהום בפצע, גורם רפואי יאבחן את מידת הזיהום ועומקו, ולפי האבחנה יוחלט על הטיפול המתאים. כאשר מדובר בזיהום עמוק יהיה צורך באשפוז נוסף, במהלכו יינתן לך טיפול אנטיביוטי, תוך כדי השארת הפצע פתוח לניקוז המוגלה, ומניעת חדירה של הזיהום לגוף. השלב הזה הוא קשה וכואב, אך חיוני למניעת סיבוכים. אם הזיהום שטחי, יתכן שניתן יהיה לטפל בו בבית, תוך מעקב של הצוות הרפואי אחר ההחלמה, למניעת החמרה והתדרדרות.

 

שלב רביעי: החלמה וניתוח חוזר

 

לאחר שהאנטיביוטיקה תמגר את הזיהום, ניתן יהיה לסגור את הפצע ולאפשר החלמה. במקרים מסוימים יהיה צורך בניתוח חוזר בשלב זה, כמו למשל כאשר הזיהום נבע מחלק שהושתל בגופך והיה צורך להוציאו.

 

טיפים ואזהרות

 

  • זיהומים מופיעים מבלי שנוכל לצפות אותם, וזיהום לאחר ניתוח עלול להסתיים במוות אם לא יטופל בזמן, לכן חשוב להיות ערים לתסמיני זיהום, ולפעול במהירות.
  • בדקו את הרקורד של הרופא שאמור לנתח אתכם ושל המוסד הרפואי בו יתבצע הניתוח. אם מדובר במוסד בו שכיחות הזיהומים לאחר ניתוח גבוהה, שקלו ניתוח במוסד אחר, שכן מדובר בחייכם.
  • אנשים הסובלים ממחלות כרוניות שונות, ונוטלים תרופות באופן קבוע כמו סטרואידים ומדכאי מערכת חיסון חשופים לסכנת זיהום יותר מכלל האוכלוסייה, לכן אם אתם נמצאים בקטגוריה זו, קבלו הוראות מותאמות למצבכם, והתייעצו עם תזונאי כיצד תוכלו לתמוך בריפוי על ידי אימוץ הרגלי תזונה מיטיבים.

 

קישורים רלוונטיים

 

ויקי רפואה – זיהומים כירורגיים

https://www.youtube.com/watch?v=EGrbfjWpeXg

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *