איך מטפלים במחשבות טורדניות

טיפול במחשבות טורדניות
איך מטפלים במחשבות טורדניות
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

חשיבה חיובית מעניקה שינה טובה, איכות חיים ואושר. לעומת זאת, מחשבות טורדניות גוזלות אנרגיה, מחלישות את הגוף, מכניסות ספיקות, חוסר נעימות, נדודי שינה ועוד. מי שסובל ממחשבות מציקות שלא נותנות מנוח או מפריעות ברגעים לא נוחים, זה חשוב! כך תדעו איך לטפל במחשבות טורדניות בצורה טובה.

שלבים בטיפול במחשבות טורדניות

שלב 1: לזהות את סוג המחשבות הטורדניות

לפני שממש מטפלים, חשוב לאבחן ולזהות בדיוק את סוג המחשבות הטורדניות. חשוב לבדוק ולאפיין גם מתי הן מגיעות. למשל, מחשבה טורדנית מסוג אחד תהיה מעין שחזור של מאורעות מן העבר, שהיו טראומטיים או מאוד לא נעימים. סוג אחר לגמרי של מחשבה טורדנית מתקשר לכפייתיות וזיכרון. למשל, תהיה לא פוסקת, האם נעלתי את הדלת בבית, האם השארתי את הגז דולק וכדומה. מחשבה טורדנית מסוג אחרת יכולה להיות חשש מהבלתי צפוי או הבלתי ידוע. בוודאי בקרוב אעבור תאונה. מה יקרה אם יפטרו אותי מהעבודה. אני או מישהו מהיקרים לי בוודאי נהיה חולים בקרוב.

שלב 2: להכיר טכניקות של התרגעות

לאחר שמזהים את סוג המחשבות הטורדניות וגם מתי הן מופיעות, עוברים לנטרולן. הרעיון איננו לנסות לשכנע את עצמנו שהכל בסדר, ששום דבר רע לא יקרה. הרעיון הוא לאפשר לגוף להירגע בעזרת כל מיני שיטות אפשריות. למשל, פעילות ספורטיבית מאומצת, שעוזרת "לכבות" את המוח ממחשבות שווא. או דמיון מודרך – שמאפשר לנו להתנתק מעצמנו, לדמיין כל מציאות רצויה למשל שאנו נמצאים בחופשה, באיים הקריביים. קיימות שיטות רבות אין ספור, כגון מדיטציה, הקשבה למוזיקה, קריאה של ספרות חוכמה, טיול בחיק הטבע.

שלב 3: זו לא בושה לפנות לעזרה

אם טכניקות התרגעות עצמית לא הוכיחו את עצמן או שלא היו יעילות ב-100 אחוזים, פנו לעזרה. זו לא בושה לפנות לעזרה. גם כאן, ניתן למצוא כל מיני סוגים של עזרה, בשלל טכניקות. למשל, יוגה בעזרת מורה רוחני או לחילופין, טיפול פסיכולוגי שיכול למוסס מחשבות טורדניות שסובבות סביב היבט כפייתי. גם טיפולים אלטרנטיביים עשויים לעזור, למשל שיאצו או אקופונקטורה. אנשים מסוימים יפיקו תועלת מפרחי בך. אגב, גם שילוב של שיטות מוכיח את עצמו. למשל, מדיטציה עצמית ביחד עם טיפול ביו פידבק או טיפול פסיכולוגי, על ידי פסיכולוג מנוסה.

טיפים ואזהרות

  • זהירות מתרופות ממכרות לזמן ארוך – שימוש בתרופות הרגעה אמנם נפוץ אך עלול להיות מסוכן. תרופות הרגעה או תרופות שינה לרוב ממכרות והשפעתן זמנית בלבד.
  • בבתי הטבע או באינטרנט נמכרים פתרונות טבעיים להרגעה. חלק מהפתרונות הללו עלולים להזיק לאנשים רגישים או בשימוש ממושך. לא כל מה ש"טבעי" באמת עובד נהדר.
  • אם פונים לפסיכולוג או למטפלת, וודאו לפני הטיפול שיש ברשותם ניסיון והסמכה לשיטת הטיפול שעל פיה הם פועלים. כדאי גם לאסוף המלצות.

קישורים

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *