איך מאתרים פרויקט אטרקטיבי להשקעה בנדל״ן בחו"ל

בחירת פרויקט נדל"ן בחו"ל
איך מאתרים פרויקט אטרקטיבי להשקעה בנדל״ן בחו"ל
5 מתוך 5 (דירגו 2 איש)

עבור משקיעים, הגבולות הגלובליים יותר נזילים – הגבולות שהקשו על עשיית עסקים בחו"ל התמוססו וכולנו כבר שמענו או מכירים את האנשים שהצליחו לזהות הזדמנויות בחו"ל ולהרוויח לא מעט לאורך זמן.

בעוד שהמשק הישראלי קטן ואפשרויותיו מוגבלות, מעבר לים ההזדמנויות הרבה יותר מגוונות ופוטנציאל ההצלחה בלתי נדלה, אבל אסור לקפוץ למים מבלי לבחון שלל פרויקטים להשקעה בחו"ל, מבלי לעשות שיעורי בית ולאתר את הפרויקט הנכון, במקום הנכון.

שלבי איתור פרויקט השקעה בנדל״ן בחו״ל

שלב 1: מגדירים הון פנוי להשקעה

לפני שמביטים החוצה ובוחרים כל מיני פרויקטים, קודם כל מגדירים סכום. כלומר, צריך שכל אחד יגדיר את הסכום הפנוי שלו, לצורך השקעה. בודקים את הכספים הנזילים או אלו שניתן לגייס להשקעה. וגם מגדירים מהי התשואה שמצפים לקבל. מבלי הגדרת תשואה וצפי לרווח, אי אפשר לסנן ולבחור בין שלל האפשרויות הקיימות בעולם הרחב.

שלב 2: בדיקת מגמות בשווקים שונים ובאזורים מגוונים

אי אפשר לבדוק אפילו אלפית מכלל הפרויקטים האיכותיים בעולם. לכן, קודם כל מבצעים בדיקת מגמות כלליות, בשווקים ואזורים מגוונים. ניתן בין היתר לבדוק שיעורי אבטלה בצפון אמריקה או את רמת הצמיחה בשווקים של מזרח אסיה. בודקים באילו מדינות החלו לקדם הטבות או הקלות למשקיעים זרים וכן מגמות שעליהם מצביעים משקיעים מנוסים. כך תדעו האם נכון עבורכם לחפש פרויקט בצפון אמריקה, באסיה, במזרח אירופה וכן הלאה. לאחר בחירת מדינה, בודקים מגמות ונתונים יותר ספציפיים (לאזורים מטרופוליטניים ו/או ערים גדולות).

שלב 3: פונים לגורמים מקצועיים בארץ או בחו"ל

בשלב זה אפשר לפנות לגורמים שונים, הן בחו"ל והן בארץ (יש חברות שמסייעות להשקעה בחו"ל ורשומות כחברה ישראלית או זרה). מחפשים בעיתונים אונליין, בלוחות השונים, פונים לאתרי אינטרנט של מתווכים בחו"ל, קבלנים או יזמים של חברות השקעת נדל"ן. מכל גורם מבקשים לשמוע על הצעות לפרויקטים שעומדים על הפרק בתקופה הקרובה.

שלב 4: מחליטים אם להשקיע בפרויקט לבד או כחלק מקבוצה

כעת כבר יש בידיכם לא מעט אפשרויות שעומדות על הפרק. ידועים פרויקטים ועלויות חזויות ותשואות צפויות. אך דעו שנותר לכם עוד דבר חשוב להחליט. בפרויקט אטרקטיבי ניתן להשקיע לבד או להשקיע כחלק מקבוצה. השקעה בפרויקט ביחד עם קבוצת משקיעים מתאימה אם אין לכם הון מספיק להשקיע בפרויקט עצמאית. לחילופין, זו דרך לבצע פיזור השקעות, להשקיע את הכסף בכמה פרויקטים מעניינים, במדינה נבחרת או אפילו בכמה מדינות שונות.

טיפים ואזהרות

  • פניה ישירה ליזמים או קבלנים בחו"ל מתאימה בעיקר לבעלי ניסיון בנדל"ן או בהובלת פרויקטים מורכבים. משקיע התחלתי לרוב מצטרף להשקעה בפרויקטים כחלק מקבוצה.
  • אם מצטרפים לחברה שמאגדת משקיעים להשקעה בפרויקט מוודאים שהחברה משקיעה גם מההון העצמי שלה. כך יודעים שהיא מבצעת בדיקת נאותות מעמיקה.
  • לא מומלץ להשקיע בפרויקט בחו"ל כספים שמושכים מקרן פנסיה. זהו הביטחון שלכם לעתיד.

קישורים שימושיים

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *