איך בוחרים רואה חשבון

בחירת רואה חשבון
איך בוחרים רואה חשבון
5 מתוך 5 (דירגו 2 איש)

אם פתחתם לאחרונה עסק, אחד הדברים הכי חשובים שאתם צריכים לבחור הוא רואה חשבון. רואה חשבון יעזור לכם לנהל את הכספים שלכם בצורה הנכונה, למלא את הדוחות השנתיים הרבים למוסדות הממשלתיים, למלא הצהרות הון, לדווח על הוצאות ולהבין כיצד להתמודד עם התחום האפור אך החשוב של עולם הכספים.

הבחירה ברואה חשבון צריכה להיות מושכלת, שכן יש לה השפעה רבה על אופי התנהלות הכספים שלכם. לכן, חשוב מאוד להשקיע בתהליך הבחירה – והמדריך הבא יעזור לכם לעשות את זה בארבעה שלבים פשוטים!

שלבי בחירת רו״ח

שלב 1: רואה חשבון בלוקיישן שלכם

השלב הראשון הוא לבדוק אילו רואי חשבון נמצאים באזור שלכם. למשל, אם אתם ממוקמים צפון, כדאי לחפש משרד רו"ח בצפון ולא למצוא את עצמכם נוסעים עד לתל אביב בשביל רואה החשבון שלכם. תמיד טוב שרואה החשבון יהיה ממוקם לידכם כך שתוכלו לקפוץ אליו מתי שתצטרכו – זה בעיקר חשוב אם אתם אנשים שמעדיפים תקשורת פנים אל פנים, ופחות בעניין של שיחות 'זום' או טלפונים. אחרי שארגנתם לעצמכם רשימה של רואי חשבון באזור שלכם, אפשר להמשיך לשלב הבא.

שלב 2: רואה חשבון עם ניסיון רלוונטי

כדאי לבחור ברואה חשבון שיש לו ניסיון רלוונטי לתחום העיסוק שלכם ולגודל העסק שלכם, כך שבאמת יוכל לעזור לכם בצורה הטובה ביותר לנהל את הכספים שלכם. כך רואה החשבון יוכל להבין בצורה מדויקת יותר את הצרכים שלכם ושל העסק. כמו כן, אם אתם צופים שהעסק שלכם יגדל, כדאי לבדוק אם למשרד יש לקוחות קצת יותר גדולים. כך תוכלו להבין אם תוכלו לגדול עם המשרד הזה ואם הוא יוכל לסייע לכם גם כשתצמחו ותתפתחו.

שלב 3: בקשו המלצות

כדאי לבקש המלצות מחברים ומכרים שנעזרים ברואה חשבון. בסופו של דבר, אין כמו המלצות אישיות כדי להבין אם רואה החשבון אכן מתאים לכם ולצרכים שלכם, ואם אנשים מרוצים משירותיו. אם אין לכם בסביבה אנשים כאלו, נסו לחפש המלצות ברשתות החברתיות השונות, וכן לקרוא ביקורות אודות המשרד.

שלב 4: "ראיינו" מספר מועמדים

כמו בכל דבר אחר בחיים, אל תקבלו את ההצעה הראשונה שמגיעה אליכם. צמצמו את הרשימה לכמה רואי חשבון רלוונטיים, ובקרו בכמה משרדים כדי להחליט לאיזה רואה חשבון אתם מתחברים, מהם הסכומים שכל רואה חשבון לוקח ואיזה רואה חשבון הכי מתאים לכם. זכרו שכדאי שיהיה חיבור ביניכם לבין רואה החשבון שלכם!

טיפים ואזהרות לפני בחירה ברואה חשבון

  • תמיד אפשר להתמקח על העלות – ואל תתביישו לעשות זאת!
  • אל תחתמו על הסכמים כובלים של שנים ארוכות, כך שלא "תתקעו".
  • לא רק עצמאיים זקוקים לרואה חשבון. אם אתם שכירים ומרגישים שאתם צריכים עזרה בניהול הכספים שלכם, רואה חשבון יכול גם לעזור לכם!

קישורים שימושיים

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *