איך בוחרים עורך דין נדל"ן

בחירת עורך דין נדל"ן
איך בוחרים עורך דין נדל"ן
המדריך עזר? פרגנו 🙂

עסקאות נדל"ן כרוכות בסכומי כסף גבוהים, ובנוסף לכך, סבך הבירוקרטיה, החוקים, והתקנות, מצריכים ליווי מקצועי מנוסה , אם ברצונכם לצאת כשבידכם העסקה הטובה ביותר עבורכם. בכדי לקבל ייצוג הולם, עליכם לפנות לעורך דין מנוסה, המתמחה בנדל"ן. לטובת כל מי שמבקש לרכוש, או למכור נכס, נציג בפניכם את המדריך לבחירת עורך דין נדל"ן.

 

שלבים בבחירת עורך דין נדל"ן

 

מהם השלבים בדרך לבחירת עורך דין נדל"ן מקצועי ומנוסה – כך תבחר עורך דין מומלץ לנושא נדל"ן בשלושה צעדים.

 

שלב 1 – חפשו עורך דין נדלן כבר בראשית הדרך

 

בכדי לשמור על זכויותיכם המלאות, למנוע הפסד כספי ועוגמת נפש, ולהבטיח שהעסקה תיטיב עימכם עד כמה שניתן, חפשו עורך דין נדל"ן בראשית התהליך. פנייה מוקדמת תחסוך בזבוז משאבים על עסקאות מפוקפקות, תחשוף ליקויים בירוקראטיים שעלולים לעכב או למנוע בנייה או מכירה, ותוודא שהעסקה לגיטימית. השלב הראשון בדרך לבחירת עורך דין נדלן, היא פנייה לשירותיו של עורך הדין כבר בראשית הדרך.

 

שלב 2 – בצעו סינון ומצאו כמה משרדים עם ניסיון והתמחות

 

במקרה שאתם קונים נכס קיים, עורך הדין צריך לוודא שאין עיקולים על הנכס, שאין הפרה של זכויות הבנייה, שהנכס לא הובטח לאדם אחר, שהמוכר אכן בעל זכויות חוקיות למכור את הנכס, וכן הלאה. במקרה שאתם רוכשים דירה מקבלן, עורך הדין צריך לוודא שזכויות הבנייה מאושרות, שהקרקעות משוחררות משעבודים, עיקולים וכיוצא בזה, שהחוזה ביניכם ובין הקבלן מגן עליכם מפני פשיטת רגל של הקבלן, ומחייב את הקבלן לבצע שיפוצים ותיקונים במקרים של ליקויים, וכן הלאה. חוסר ניסיון של עורך הדין עלול לפגוע בטיפול בכם, ולגרום לכם בדיעבד נזק כבד. משום כך, חפשו לעורך דין מומחה בנדל"ן, בעל ניסיון של שנות עבודה רבות והצלחה בתחום. מצאו כמה משרדים העוסקים בתחום, מהם תוכלו לבחור את המתאים לכם ביותר.

 

שלב 3 – בחרו את עורך הדין הטוב ביותר

 

לאחר שבחרתם כמה משרדים המתמחים בנדל"ן, הגיעה  העת לבחור את המשרד המתאים עבורכם. ראשית בדקו מה לקוחות עבר של המשרד אומרים, מה המוניטין של המשרד, והאם הוגשו נגד עורך הדין שאליו אתם רוצים לפנות תביעות בגין רשלנות. בנוסף, היפגשו עם עורכי הדין, ותנו דעתכם לתקשורת הבינאישית, וליחס המוענק לכם. בחרו בעורך הדין שהתקשורת איתו נעימה וזורמת, ושהיחס המוענק לכם במשרדו הוא אדיב ומקצועי.

 

טיפים ואזהרות

 

  • אל תתפתו לפנות לעורכי דין לא מנוסים, המציעים לכם ליווי וייצוג במחירים נמוכים במיוחד. שכר הטרחה הנהוג הוא בין 0.5% ל1.5% מערך העסקה, שכר טרחה נמוך מכך באופן משמעותי, מצריך בדיקה זהירה ומדוקדקת.
  • עורך הדין צריך ללוות אתכם עד לרישום הנכס על שמכם, הקפידו לוודא שכך מצוין בחוזה.
  • ברכישת דירה מקבלן, עורך דין מטעמכם יוכל לבטל סעיפים בחוזה שפוגעים בזכויותיכם.

 

קישורים רלוונטיים

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *