איך מגישים תביעת רשלנות רפואית

איך מגישים תביעת רשלנות רפואית
המדריך עזר? פרגנו 🙂

מקרים של רשלנות רפואית נפוצים מאוד בארץ וגם ברחבי העולם כולו. בין אם מדובר ברשלנות רפואית הקשורה להליך ניתוחי שלא צלח, ברשלנות רפואית בשל אבחון שגוי או אפילו בכזו הקשורה לתהליך הלידה, אלו יכולות לגרום לנזק של ממש ולעיתים אפילו למותו של המטופל או של החולה. תביעת רשלנות רפואית מוגשת לרוב בעזרתו של עורך דין המתמחה בתחום, המסייע בפנייה עצמה ובפרוצדורה כולה. איך מגישים תביעה מסוג כזה? הנה השלבים:

שלב 1 – איסוף החומר הרפואי

על מנת להוכיח את הקשר בין הרשלנות הרפואית לבין הנזק שנגרם למטופל, חשוב לאסוף עוד לפני הגשת התביעה עצמה את כל החומר הרפואי המסכם את ההליך הטיפולי שעבר, את הבדיקות, את התרופות שלקח וכדומה. כל אלה מהווים הוכחה בדבר מצבו הרפואי ומספקים מידע לבית המשפט בנוגע לאופיו של ההליך ולכל הפרמטרים השונים שלקחו בכך חלק.

שלב 2 – פנייה לרופא מומחה לצורך קבלת חוות דעת

בשלב השני נדרשת חוות דעת רפואית של רופא מומחה בתחום הטיפולי הרלוונטי למקרה עצמו. חוות דעת של רופא מומחה היא חלק חשוב ומרכזי מאוד בתביעת רשלנות רפואית, ואין לפסוח עליו. חשוב לפנות לרופא בעל ניסיון עשיר בתחום הטיפולי, רופא העוסק בתחום עצמו לא מעט שנים. רופא זה יבצע בדיקה מעמיקה של המקרה, יבדוק כמובן גם את המטופל עצמו ויעריך את מצבו תוך התייחסות לאירוע הרשלנות.

שלב 3 – הגשת התביעה לבית המשפט

לאחר איסוף החומר הרפואי הנדרש, לרבות רשומות רפואיות חשובות, ולאחר פנייה לרופא מומחה וצירוף חוות דעתו אל הבקשה לתביעה עצמה, יש לפנות לבית המשפט כדי לבצע בפועל את הליך התביעה. אם מדובר בתביעה על סכום של עד 2.5 מיליון ש"ח, יש להגישה לבית המשפט השלום. אם מדובר בתביעה על סכום גבוה יותר, תוגש התביעה לבית המשפט המחוזי.

טיפים ואזהרות

  1. לפני הגשת התביעה חשוב לבחון את עניין ההתיישנות. תביעת רשלנות רלוונטית להליך טיפולי שבוצע בטווח זמן של 7 שנים לכל היותר לפני הגשת התביעה. הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית על אירוע שאירע לפני עשור לא תתקבל בבית המשפט. תקופת ההתיישנות מתחילה להיספר מן הרגע שבו נוצרה אותה עילה לתביעה. כלומר, מהשלב שבו התגלה הנזק, באה לידי ביטוי השפעתה של הרשלנות עצמה.
  2. חשוב להיעזר בשירותיו של עורך דין המתמחה בתביעות רשלנות רפואית. מדובר בתביעות מאתגרות מאוד, הדורשות היכרות רבה עם התחום וגם ניסיון בהתנהלות מול בתי המשפט. רק עורך דין מיומן ומקצועי ידע כיצד לייצג את הלקוח ולשמור על זכויותיו במלואן.
  3. יש לקחת בחשבון את כל העלויות הכרוכות בהגשת התביעה: אגרת בית משפט, שכר טרחת עורך דין, עלות קבלת חוות דעתו של הרופא המומחה וגם עלות איסוף הרשומות הרפואיות והחומר הרפואי כולו.

קישורים שימושיים

רשלנות רפואית

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *