כיצד מציבים גבולות לילדים?

כיצד מציבים גבולות לילדים?
המדריך עזר? פרגנו 🙂

אחת השאלות המרכזיות והנפוצות ביותר שנתקלים בהן מומחי הדרכת הורים היא כיצד להציב גבולות לילדים. היום, הרבה יותר מתמיד, הורים רבים מתקשים להציב גבולות לילדים שלהם, מתקשים לעמוד על שלהם מול הילדים ולסייע להם למצוא את הדרך שלהם תחת המגבלות של ההורים, וזה בדיוק מה שהורים צריכים ללמוד כדי לגדל דור טוב יותר, מחונך יותר וממושמע יותר.

שלבים בהצבת גבולות ברורים שאין לעבור עליהם בשום אופן:

  1. השלב הראשון נוגע לתחילת התהליך – התחילו כבר מגיל צעיר, גם כאשר הם תינוקות ונראה לכם כי אינם מבינים את המשמעות של השלכת חפצים או של אלימות, התחילו ללמד אותם את המשמעות של המילה "אסור", וכך – ככל שהם יגדלו, הגבולות יהיו מושרשים בהם ויהיה לכם קל יותר להתמודד עם הילדים.
  2. בשלב השני, אל תאפשרו חציית גבול בשום אופן, לא "רק הפעם" ולא "הפעם לא תקבל עונש, אבל בפעם הבאה כן".
  3. השלב השלישי הוא שלב המפתח: הגדירו את הגבולות באופן ברור. אתם יכולים לעשות זאת בשיחות עם הילדים או אפילו באמצעות לוח גבולות שיוצב בבית ויאפשר להם לזכור זאת.
  4. בשלב הבא, העדיפו פרסים על התנהגות טובה ועל עמידה במסגרת הגבולות על פני עונשים על חציית הגבול. ככל שהילד יקבל חיזוק חיובי כאשר לא יחצה את הגבול, הוא לא ירצה כלל לחצות אותו.
  5. בשלב האחרון, אל תחששו לקבל ייעוץ מקצועי וחיצוני כמו הדרכת הורים או טיפול משפחתי אם אתם מתקשים בהצבת הגבולות הנדרשים לילד, או מתקשים בשמירה עליהם.

טיפים ואזהרות

  • חשוב מאוד להציב גבולות סבירים בהתאם לגילו של הילד. לדוגמה, אם מתקיימת מסיבת יום הולדת שמתחילה בשעה 21:00 ומדובר בנער בגיל העשרה, אל תגבילו את שעת החזרה שלו לשעה 22:00. רוב הסיכויים הם שהוא לא יעמוד בתנאי הזה.
  • תמכו בילדים וזכרו כי דוגמה אישית קודמת לכל. אם אתם רוצים להציב לילדים שלכם גבולות שהם לא יחרגו מהם, עליכם להראות להם כי גם אתם אינכם עוברים עליהם. לדוגמא, אם תציבו לילד גבולות בנוגע לשימוש בשפה גסה ולאחר מכן הוא ישמע אתכם מקללים את הנהג ש"חתך" אתכם בכביש, תבצעו הפרה של הגבול שאתם הצבתם, והילד יחרוג ממנו בדיוק כמוכם.
  • הגדירו את הגבולות בשפה ברורה. אל תצפו מהילדים לדעת שאסור לעשות מעשה מסוים, הבהירו להם מראש כי אסור לעשות זאת. לדוגמה, בשנים האחרונות נפוצה מאוד התופעה של האופניים החשמליים, אף על פי שהם מסוכנים. גם אם אינכם מוכנים לרכוש לילד אופניים כאלה בשל הסכנה הכרוכה ברכיבה עליהם, אל תצפו כי הוא יבין שאינכם מוכנים גם לכך שהוא ירכב על אופניים של חברים – פשוט אמרו לו זאת בשפה ברורה ופשוטה וודאו כי מובן לו שאינכם מבצעים את הרכישה בשל הסכנה, ולכן לא מאשרים לו לרכב גם על אופניים של אחרים.

קישור שימושי

מידע על הדרכה הורית מאתר ויקיפדיה

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *