איך בוחרים פסיכולוג

בחירת פסיכולוג
איך בוחרים פסיכולוג
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

ההחלטה להיעזר בשירותיו של פסיכולוג היא טובה מאוד וברוב המוחלט של המקרים תסייע למטופלים בצורה משמעותית. עם זאת, טרם תחילת הטיפול יש לבחור פסיכולוג, והבחירה איננה תהליך פשוט ומהווה מסע בפני עצמה. מאמר זה יפרט בפניכם את השלבים בתהליך הבחירה.

שלבים בבחירת פסיכולוג

שלב ראשון: פרטי או מסובסד?

אחד האלמנטים החשובים בבחירה של פסיכולוג היא ההחלטה האם לבחור בפסיכולוג פרטי או בפסיכולוג מסובסד. מבחינת סבסוד השירות, בישראל באים לקראת המטופל ומאפשרים לו לקבל טיפולים מסובסדים ואפילו טיפולים בחינם. את הטיפולים המסובסדים ניתן לקבל דרך פסיכולוגים שעובדים עם קופות החולים השונות, ואת הטיפולים ללא עלות ניתן לקבל דרך מרפאות לבריאות הנפש.

  • פרטי – הבחירה בפסיכולוג פרטי היא בחירה טובה, אך תלויה ביכולת הכלכלית של המטופל. טיפול פרטי יכול להיות יקר מאוד, אך עם זאת הוא מעניק למטופל את השליטה ואת היכולת לבחור איזה מטפל שהוא רוצה ואיזה סוג של טיפול, ללא הגבלה של זמן.
  • מסובסד דרך קופות החולים – טיפול מסובסד הוא למעשה כמו טיפול רגיל פרטי, אלא שקופות החולים משתתפות בחלק גדול מהתשלום, בתנאי שהמטופל עומד בדרישות אבחנתיות מסוימות. מבחינת בחירת המטפל, המטופלים מוגבלים לרשימה של הפסיכולוגים שעובדים עם הקופות, אך ברוב הפעמים ניתן יהיה למצוא מגוון של פסיכולוגים.
  • מרפאות בריאות הנפש – מרפאות אלו שייכות למשרד הבריאות ומאפשרות טיפול פסיכולוגי ללא עלות למטופלים שעומדים בדרישות לשם כך. חשוב לזכור שבטיפולים אלה המטופל לא יוכל לבחור את סוג המטפל ואת סוג הטיפול, כך שיוכל לקבל טיפול קבוצתי ולאו דווקא טיפול פרטני. עם זאת, מדובר בשירות מועיל שכדאי לקחת אותו בחשבון כאשר בוחרים פסיכולוג.

שלב שני: נגישות והמלצות

לאחר שהחלטתם באיזה אופן תבצעו את הטיפול הפסיכולוגי, עליכם לבחור מטפל שיהיה לכם נוח לשוחח אתו ולהגיע אליו לפגישות. חשוב להתחשב בגורמים שונים כמו נגישות, המלצות ומידע.

  • נגישות – בין אם אתם מתניידים בתחבורה ציבורית או ברכב פרטי, חשוב מאוד שהפסיכולוג יהיה נגיש לכם מבחינת מקום הטיפול. ככל שיהיה יותר קשה להגיע לפסיכולוג, כך הדבר יקשה עליכם להתמיד במפגשים וישפיע על התועלת שתצמח מהם. על מנת לחפש פסיכולוג באזור מגוריכם מומלץ לעשות זאת במנוע החיפוש גוגל ולהשתמש בביטויים כמו פסיכולוג בחיפה, באילת, בתל אביב וכדומה, בהתאם למקום שבו אתם מתגוררים.
  • המלצות ומידע – חשוב לבדוק קצת רקע על הפסיכולוג, גם מבחינת המלצות וגם מבחינת מידע – איפה הוא למד, אילו הכשרות הוא עבר, האם יש לו המלצות חיוביות באינטרנט וכדומה. מידע זה יכול מאוד לסייע לכם בהכרת המטפל טרם הבחירה בו.

בחירת פסיכולוג – טיפים ואזהרות

  • יש מגוון רחב של מטפלים, כאלה שמתמחים בבעיות שונות ובסוגי טיפול שונים. לכן, אם אתם יודעים איזה סוג של טיפול אתם צריכים, מומלץ שתבחרו בפסיכולוג שמתמחה בכך.
  • חשוב לוודא שמטפל מוסמך ולבדוק מה הרקע שלו. במיוחד בתחום עדין כמו בריאות הנפש, חשוב להיזהר מאנשים מומחים מטעם עצמם, שלא למדו פסיכולוגיה ופסיכותרפיה במסגרת רשמית.
  • חשוב לדבר עם הפסיכולוג בטלפון באופן ממושך ולהרגיש אם יש ביניכם כימיה, לעתים שיחה זו יכולה לקבוע אם תרצו להמשיך עם מטפל זה או לא

קישורים שימושיים

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *