איך למנף את הקריירה שלכם עם תואר שני

טקס קבלת תארים באוניברסיטה
איך למנף את הקריירה שלכם עם תואר שני
המדריך עזר? פרגנו 🙂

לאחר שסיימתם בהצלחה תואר ראשון במסלול לימודים מסוים, וכבר רכשתם ניסיון תעסוקתי, הגיע  הזמן ללמוד תואר שני ולהתקדם בחיים. תואר שני פותח בפניכם קשת רחבה של הזדמנויות ואפשרות ליהנות מקריירה משגשגת ומוצלחת, מקידום בעבודה וממשרה נחשקת ומתגמלת.

אינכם חייבים ללמוד לתואר שני במקצוע בו התמחיתם במסגרת הלימודים לתואר ראשון, יש באפשרותכם לבחור תחום חדש או קרוב למקצוע שרכשתם, ואתם יכולים גם ללמוד תואר שני בתחום חדש לגמרי, ובעצם לחשב מסלול מחדש בחייכם. אז איזה תואר שני כדאי לכם ללמוד, ומהו מסלול הלימודים שאתם באמת צריכים? המשיכו לקרוא את המדריך שהכנו עבורכם, בו תמצאו 4 שלבים בדרך לבחירת מסלול הלימודים לתואר שני שאתם באמת רוצים וצריכים.

שלב ראשון – איזה תואר ראשון למדתם?

במקרים מסוימים בוגרי תואר ראשון ממשיכים ישירות לתואר שני במקצוע דומה, על מנת להעמיק את ידיעותיהם בתחום מסוים. בנוסף, ישנם מקצועות בהם רק בעלי תואר שני יכולים להשיג עבודה, למשל פסיכולוגיה ורפואה. יש הבוחרים מסלול לימודים לתואר שני כדי להתקדם בעבודה וליהנות מתנאי שכר טובים יותר. לכן, בחירת מסלול הלימודים תלויה גם בתואר הראשון שסיימתם בהצלחה, אך כמובן אתם יכולים לבחור תואר שני במקצוע חדש לצורך הסבה מקצועית, כחלק מההכנות לקראת דוקטורט או כדי ללמוד תחום חדש שמעניין אתכם.

שלב שני- איזה תואר שני יסייע לכם בקריירה?

אם דחיתם את הלימודים לתואר שני במקצוע שלכם ופצחתם כבר בקריירה, תואר שני יכול לסייע לכם להתקדם בעבודה או לחפש משרה יוקרתית ומתגמלת יותר בארגונים מובילים במשק. לכן, אחד השיקולים שצריך להנחות אתכם בבחירת מסלול הלימודים לתואר שני – הוא איזה תואר יעזור לכם בקריירה וכיצד.

שלב שלישי – מהי נטיית לבכם ומהן אפשרויות התעסוקה לאחר תואר שני?

ישנם מקרים בהם בוחרים מסלול לימודי לתואר ראשון בלי להכיר את התחום, ואז אתם עשויים לגלות כי אינכם מתחברים למקצוע. יחד עם זאת, לא צריך לבטל את התואר שכבר רכשתם, אתם יכולים לחשוב על הסבה מקצועית ולבחור תואר שני במנהל עסקים או בתחום אחר הקרוב יותר ללבכם.

שלב רביעי – לימודים לתואר שני עם או ללא תזה, והיכן ללמוד?

בלימודים לתואר שני עליכם להחליט האם לבחור במסלול עיוני עם תזה או לא. כמו כן, זהו השלב בו עליכם לבדוק היכן אפשר ללמוד תואר שני בתחום שאתם מעוניינים בו, מנהל עסקים, תקשורת, פסיכולוגיה, חינוך וכדומה. חשוב לבדוק את תנאי הקבלה, ובמידה ואתם לומדים תואר שני במקצוע אחר מהתואר הראשון, יתכן ותידרשו להשלמות, וכדאי לברר זאת מראש.

טיפים

  • הלימודים לתואר שני באוניברסיטה זולים יותר בהשוואה לעלויות במכללות.
  • אפשר לקבל מלגות גם לתואר שני, כדאי לבדוק זאת מול מוסד הלימודים אליו נרשמים.
  • חשוב לברר מראש מהם תנאי הקבלה במוסדות האקדמיים השונים כדי לקבל החלטה שקולה ועניינית.
  • ניתן ללמוד תואר שני במסלול לימודים גמיש המתאים לשכירים העובדים למחייתם ולהורים.

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *