איך להתמודד עם סטרס במקום העבודה

איך להתמודד עם סטרס במקום העבודה
איך להתמודד עם סטרס במקום העבודה
המדריך עזר? פרגנו 🙂

לחץ הדם עולה, הדופק שלכם נשמע כמו ריקוד גשם אפריקאי ואתם מרגישים חולשה. לא, אינכם במכון כושר אלא דווקא יושבים מול השולחן במקום העבודה. סטרס במקום העבודה אינו תופעה נדירה. הוא יכול להופיע בשל דד-ליין מלחיץ, בגלל בוס שהגיע לעבודה וצועק לכל עבר, או פשוט בגלל שעות עבודה ארוכות מדי בשבוע שנראה שלא יסתיים לעולם. אין זה משנה מה הגורם המלחיץ – קיימות מספר דרכים להתמודד עם לחץ כאשר אתם בעבודה. אספנו עבורכם מספר טיפים כלליים שיעזרו לכם לצלוח את יום העבודה הזה.

שלבים בהתמודדות עם סטרס בעבודה

שלב 1: הבנה שסטרס הוא מצב השרדותי

חשוב לזכור שמצב של סטרס נובע מתהליך טבעי שנועד להציל את חייכם. הדופק המואץ והאדרנלין שזורם בגוף היה אמור לאפשר לכם לרוץ מהר יותר כאשר הייתם מצויים במרדף של חיים ומוות מול חיית טרף לפני אלפי שנים. הדרך לשבור אותו תלויה במידה רבה בשכנוע של הגוף שלכם שהסיטואציה אינה כה אקוטית.

שלב 2: נסו להירגע

ראשית, קחו נשימה עמוקה. שימו לב לקצב הנשימות שלכם. כאשר אתם נושמים לאט ועמוק, אתם מאפשרים לגוף להבין שמצב החירום עבר, ולאזן את כמות האדרנלין שבו. כעת אתם פנויים לחשוב יותר בבהירות.

שלב 3: נסו להבין מדוע אתם בסטרס

הדרך להתמודד עם הסטרס היא באמצעות ניתוח והבנה של הסיבה בעטיה אתם במצב זה. לעתים הסטרס במקום העבודה נובע מגורם ממשי, כמו עודף משימות שעליכם לבצע בזמן קצר. נסו לחשוב האם באמת עליכם לבצע את כל המשימות כעת או שניתן לדחות חלק מהן ליום הבא, או אף להאציל אותן על עובד אחר – במיוחד אם אתם בדרג ניהולי ויש עובדים תחתיכם.

שלב 4: בצעו הערכת מצב לגבי משימותיכם

ערכו רשימה מסודרת של כל המשימות שעליכם לבצע וקבעו סדר עדיפויות. קבלו את העובדה שיתכן כי לא תוכלו לבצע את כולן בזמן ומצאו דרך לקבל אישור לדחייה של חלקן. אם תחושת הלחץ נובעת מהתנהגות של עמית לעבודה או של אדם הנמצא מעליכם בהיררכיה הארגונית, נסו להפריד בין הרגשות העולים כנגדו ובין הפעולות הטכניות שעליכם לבצע במקום העבודה.

שלב 5: התנתקו רגשית מהסטרס

ניתוק רגשי זמני מהמטלות שלכם וביצוען באופן מכני וסטואי במידה מסוימת, יסייעו לכם להירגע ולהיות אפקטיביים יותר. גם אם אתם נתונים תחת לחצי דד-ליין דחוק, תוכלו גם לצאת "לשאוף אוויר" בהפסקת הצהריים, לצאת להליכה איטית אם ניתן, או – אם אינכם יכולים לעזוב את מקום העבודה – לחבר אוזניות ולהקשיב למוזיקה אהובה בטלפון הנייד או ברדיו. לאחר שהסטרס ירד, תוכלו לחזור לביצוע המטלות שלכם ולבצע אותן מהר יותר, כאשר אתם מפוקסים ופחות לחוצים.

טיפים ואזהרות

חשוב לא להביא את עצמכם למצב הפוך. נכון, אתם רוצים להירגע, אך לעיתים יש נטייה לנסות להפוך את המצב לחלוטין, להזניח את המטלות החשובות שעליכם לבצע לטובת הפעילות המרגיעה ולקחת שבוע חופש. נסו לאזן בין הצורך להירגע מהלחץ לבין כמות העבודה שעליכם לבצע בפועל. כמו כן, מומלץ לזכור כי כאשר אתם לחוצים אתם נוטים להתפרץ יותר בקלות, הן על קולגות והן על בני משפחה. שימו לב שלא לתת לסטרס להרוס את הקשרים החברתיים שלכם. נסו לשנות את האיזון היומיומי בין מטלות העבודה לבין הפעילויות האחרות שאתם מבצעים. תוכלו להוסיף זמן לקריאה, ליוגה, לפעילות גופנית ולכל אותן פעולות שיסייעו לכם לשחרר לחצים.

קישורים שימושיים

תוכלו לבחור מתוך מגוון של פעילויות מרגיעות. אספנו עבורכם כמה לינקים שימושיים בנושא:

כתבות:

קישורים למוזיקה ביוטיוב להפחתת לחץ:

פעילויות יוגה:

וידאו רלוונטי

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *