איך לדאוג לאיזון הורמונלי ללא הורמונים לנשים בגיל המעבר

דואגים לאיזון הורמונלי ללא תרופות
איך לדאוג לאיזון הורמונלי ללא הורמונים לנשים בגיל המעבר
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

גיל המעבר אצל נשים, אשר נקרא גם מנופאוזה או גיל הבלות, הוא הגיל בו נפסק המחזור החודשי של האישה. לרוב, תקופת גיל המעבר תתחיל סביב שנות ה-50 לחייה של האישה והיא מתחילה משינויים בגוף, לרבות שיבושים בהופעת המחזור, גלי חום ותופעות נוספות, ומתקדם להפסקת המחזור לחלוטין. לאחר מכן, ההורמונים מתאזנים והתופעות שאפיינו את גיל המעבר נפסקות. נשים רבות מבקשות, ובצדק, לרסן את התופעות השונות ולהפחית את ההשפעה שלהן על חייהן, וכדאי לדעת כי ישנם פתרונות טבעיים שיכולים לסייע להן בכך.

שלבים באיזון הורמונלי בדמות תרופות טבעיות ללא הורמונים

אחד הפתרונות המוצעים לנשים רבות כולל הורמונים, כלומר, תרופות כימיות. הבעיות השונות של גיל המעבר הן כולן תוצאה של חוסר איזון הורמונלי ושל שינויים אשר לאחר סיום התקופה מתאזנים ומובילים לכך שהתופעות השונות דועכות ונעלמות. היום ישנם גם פתרונות טבעיים לאיזון ללא הוספת הורמונים וכדאי להכירם. הטיפול בפתרונות אלו, כמו בתוספי תזונה, למשל, מורכב משני שלבים:

  • שלב ראשון – יצירת איזון ראשוני –

    בראש ובראשונה יש להביא את הגוף למצב של איזון. בעזרת תוספים כמו ג'ינגשין אפשר להביא את המערכת ההורמונלית לאיזון, ומכאן – להקלה משמעותית בכל התסמינים שעולים. תוסף הג'ינגשין הוא טבעי, מורכב מצמחים ומיוצר על ידי תאגיד התרופות הסיני.

  • שלב שני – שמירה על האיזון –

    לאחר הטיפול הראשוני, אשר נמשך כ-3 חודשים ומאזן את ההורמונים בגוף, אפשר לעבור לשלב האיזון. השמירה על האיזון חשובה והיא מונעת את חזרת התופעות השונות ואת הפרת האיזון שנוצר.

כדאי לדעת כי גם נשים אשר נמצאות בפתחו של גיל המעבר יכולות ליטול את התוסף ולאזן את גופן ללא שימוש בהורמונים, וכך למנוע מראש את התופעות השונות של גיל המעבר.

טיפים ואזהרות

אם את עומדת לפני גיל המעבר ומרגישה את התחלת התופעות השונות, או נמצאת כבר בשיאו, יכול להיות שגם את מחפשת פתרונות שיעזרו לך. בעידן האינטרנט קל מאד למצוא מידע על גיל המעבר ותסמיניו וגם מתכונים שונים שנותנים פתרונות "קלים" ליישום. כמובן, שינוי תזונתי יכול להיות יעיל ביותר וביצוע תרגול פיזי עוזר מאד, אך אין לבצע פעולות קיצוניות כמו דיאטות קשות ותרגילים שנראים בלתי הגיוניים, רק כי אלו כתובים באינטרנט.

בכל מקרה בו מתעורר קושי אמתי בגיל המעבר יש לפנות אל הרופא המטפל ולפנות למרפאות המתמחות בטיפול בגיל המעבר. תמיכה מקצועית יכולה להתבצע, כמובן, גם במרפאה אלטרנטיבית, אצל אנשי מקצוע שעברו התמחות בתחום. למשל, ניתן לפנות למרפאה סינית, להצטרף לשיעורי יוגה המתמקדים בגיל המעבר וכן ליטול תוספי תזונה טבעיים כדוגמת הג'ינגשין.

פני לעזרה במידת הצורך

ישנם שלל גורמים אשר יכולים לעזור לך בגיל המעבר ולאחריו. המטרה שלך צריכה להיות איזון הורמונלי ושמירה על בריאותך. לכן, עם ההגעה לגיל זה, מומלץ לפנות אל הרופא ולקבל הפניות לבדיקות על פי ההמלצות הכלליות ועל פי הצורך האישי.

קישורים שימושיים

גיל מעבר אצל נשים

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *