איך להוזיל ארנונה

איך להוזיל ארנונה
איך להוזיל ארנונה
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

אחד מהמסים אותם חייב לשלם כל אזרח פרטי ו/או בעל עסק בישראל הוא מסהארנונה. מס זה מוטל על ידי הרשויות המקומיות והאזוריות בו נמצא הנכס ונקבע על פי מספר פרמטרים מרכזיים- מיקום, גודל, סיווג הנכס וכו'.
מיסוי ארנונה נחשב לאחד מהמיסים הכבדים מבחינה יחסית ונומינאלית. הרשויות מנסות בדרך זאת להגדיל את הכנסותיהן והן, לרוב, ישאפו לנצל את ההיתר הממשלתי הניתן להם עד למקסימום האפשרי. חשוב לציין כי לכל רשות שיטות חישוב מגוונות שעלולות להשתנות מרשות אחת לשנייה, כך שלא ניתן להשוות בהכרח בין מס ארנונה המוטל ברשות אחת לכזה אחר שמוטל בתחום שיפוט של רשות אחרת.

שלב ראשון – בדיקת שטחי הנכס

הרשות המקומית מחשבת את שטח הנכס ועל פיו קובעת את שומת הארנונה כאשר לכל נכס יש שטחים שעליהם מתבצע חיוב שונה (שטח הדירה/העסק, חניה, מרפסת, מחסן וכו'). במרבית המקרים, מומלץ לכל מי שמקבל שומת ארנונה, לבדוק עצמאית באופן פרטי את גודל השטחים הרלוונטיים ורצוי במועד המוקדם ביותר וזאת כי לעיתים לגלות טעות במדידה כבר עם הגשת התשלום הראשון ולתקנה על מנת שלא תחזור על עצמה כמובן.
עקרונית, ניתנת האפשרות לכל אזרח למדוד בעצמו, או מי מטעמו, את גודל הנכס ולשלוח השגה על המדידה הרשמית של הרשות. חיסכון בגין מדידה שגויה או מוטעית יכול להתבטא בהפרשיםלא מבוטלים שעלולים להצטבר לסכומים שנתיים משמעותיים – מומלץ להסתייע במודד מוסמך שבדיקתו תהווה אסמכתא מהימנה.

שלב שני – בדיקת סיווג הנכס

הרשות המקומית/אזורית קובעת את סיווג הנכס ולא תמיד ברור לבעליו מהות סוג הסיווג שנקבע. משום כך, כדאי לבדוק באמצעות מומחה לנושא את אמיתות הסיווג המתאים של הנכס. במקרים רבים, עשוי להתברר כי הרשות שגתה בסיווג וחישבה את שומת הארנונה על פי סיווג יקר יותר מהנדרש. תרחישאפשרי אחר הוא הטלת מס ארנונה רטרואקטיבית על ידי הרשות בשל טעות שלה.
עלולים לצוץ גם מקרים בהם הרשות פתחה בהליכי גביה בשל חוב ארנונה שהתיישן וכן גם מקרים בהם הצו שניתן אינו חוקי בשל שיקול דעת שגוי של הרשות ביחס לסיווג הארנונה.בכל אחד מהתרחישים הללו ניתן להגיש השגות כנגד הרשות באמצעות תביעות משפטיות מנהליות או אזרחיות.

>>קראו כאן איך ניתן להוזיל ולהפחית ארנונה לעסקים.

שלב שלישי – הגשת השגות

ניתן להגיש השגות על תשלום ארנונה בשני מועדים מרכזיים:
א. שומת ארנונה על נכס חדש תוך 90 יום מקבלתו – ואת ההשגה ניתן להגיש במשך כל השנה.
ב. בעת קבלת שומת ארנונה שנתית – גם כאן תוך 90 יום, כלומרעל לסוף חודש מרץ באותה השנה.

במקרים והבקשה נדחית ניתן להגיש ערר על החלטת ועדת הארנונה וזאת תוך 30 יום מקבלת התשובה.חשוב לציין כי גם כאשר מתגלות טעויות לאחר זמן, ניתן להגיש השגה ולדרוש החזר תשלום רטרואקטיבי.במרבית המקרים, מומלץ להסתייע בשירותיהם של גורמי מקצוע כמו עורכי דין המתמחים במיסוי מוניציפאלי אשר בקיאים בסוגיות ארנונה, אגרות, היטלים ומסים עירוניים שונים.

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

תגובה אחת

  1. מנסיון אישי שלי לפעמים הם סתם רושמים כמות מטרים לפי ממוצע שכונתי ומי שמתעקש להזמין בודק מביאים לו ומפחיתים לו מהארנונה זה מה שקרה לי בבית שהתגוררתי בשכירות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *