מעוניינים לטוס לחופשה בארצות הברית, או לחילופין לקבל ויזה לארצות הברית למטרות עסקים, לימודים או עבודה? המדריך הבא יסביר לכם כל מה שצריך לדעת על הוצאת ויזה לארצות הברית בשלושה שלבים פשוטים.
שלבי הוצאת ויזה לארה״ב
שלב 1: מילוי טופס בקשה לויזה
בשלב הראשון עליכם למלא טופס בקשת ויזה לארצות הברית. הטופס הזה נקרא DS-160, והוא כתוב באנגלית. הטופס כולל פרטי מידע אישי, כמו שם, תאריך לידה וסטטוס משפחתי. בין היתר תצטרכו להצהיר על ביקורים בחו"ל בשנים האחרונות, הסיבה שאתם מעוניינים בויזה לארצות הברית, כיצד תשלמו על הטיול הזה וכו'. שאלות נוספות קשורות גם למצב הבריאותי, המשפחתי והכלכלי שלכם. בשלב זה עליכם גם לבחור את סוג הויזה שאתם מעוניינים להנפיק, כתלות במטרת הביקור שלכם בארצות הברית. לאחר סיום מילוי הטופס, יש להדפיס את דף האישור, ולהביא אותו לשגרירות במועד הראיון.
שלב 2: תשלום אגרה וקביעת מועד לראיון
בשלב הבא יהיה עליכם להיכנס לאתר של שירותי הויזות של ארצות הברית. יש לעקוב אחר ההנחיות בעמוד, ולבסוף לשלם את תשלום האגרה. ניתן לשלם באמצעות כרטיס אשראי או במזומן בדואר ישראל. אחרי ששילמתם את האגרה, תוכלו לקבוע את המועד לראיון, בשגרירות תל אביב או ירושלים. יש להדפיס את ההזמנה לראיון ולהביא אותה אתכם לשגרירות.
שימו לב, חשוב לקבוע ראיון לכל מי שמבקש ויזה (גם ילדים), וכן לשלם בנפרד עבור כל ויזה שאתם מעוניינים להנפיק.
שלב 3: הגעה לראיון
בשלב האחרון עליכם להגיע לראיון בשגרירות, לפי המועד שקבעתם. כשאתם מגיעים לראיון יש להביא אתכם את טופס האישור של ה-DS160 (מהשלב הראשון). כמו כן, יש להצטייד גם באישור קביעת ראיון, בדרכון ובתמונה עדכנית, לפי הסטנדרטים האמריקאיים. לעתים מומלץ להצטייד גם במסמכים נוספים שתומכים בבקשה שלכם.
אין להיכנס לשגרירות עם מכשירים סלולריים (בסביבת השגרירות ניתן למצוא לוקרים בהם ניתן להשאיר את המכשיר). שימו לב לשריין מספיק זמן ביום הראיון, שכן אתם עלולים להמתין שעות ארוכות עד שיגיע תורכם. כמו כן, חשוב לדעת כי הראיון מתבצע באנגלית ובמהלכו תשאלו שאלות הנוגעות לביקורכם, ובמקרים מסוימים תצטרכו להציג מסמכים כאלו ואחרים. כבר במעמד הראיון תקבלו את התשובה, ובמידה והיא חיובית, הדרכון שלכם יילקח ויחזור אליכם עם ויזה לארצות הברית!
טיפים ואזהרות בהוצאות ויזה לארצות הברית
- תמונה: חשוב מאוד להצטלם לפי הקריטריונים של השגרירות. למשל, התמונה צריכה להיות בגודל ספציפי (5X5), על רקע לבן, ללא משקפיים או כובע ראש וכו'.
- ויזה לילדים: מגישי בקשה שהם מתחת לגיל 18 חייבים להיות מלווים בהורה או אפוטרופוס חוקי במעמד הראיון.
- פטור מראיון אישי: במקרים מסוימים תוכלו ליהנות מפטור מראיון אישי – אם אתם מתחת לגיל 14 או מעל גיל 80, או לחילופין מחדשים את הויזות שלכם. שווה לבדוק.