חוק הפרגולות – קיצור הבירוקרטיה בענף הבנייה

מדריך לחוק הפרגולות
חוק הפרגולות – קיצור הבירוקרטיה בענף הבנייה
המדריך עזר? פרגנו 🙂

חוק הפרגולות, אשר מוכר גם בשם "רפורמת הפרגולות", מאפשר בניית פרגולה במסגרת הביתית ללא צורך בקבלת היתר מהרשויות – בחלק מהמקרים ובהתאם לתנאים. לעיתים אף אין צורך לדווח על הבנייה, ובחלק מהמקרים אין צורך רק בקבלת היתר בנייה, אך כן יש לדווח ולספק אישור מהנדס בניין – אישור קונסטרוקטור. גם זמני ההמתנה לקבלת היתר בנייה הופחתו באופן ניכר כתוצאה מהרפורמה, שנכנסה לתוקף רשמי באוגוסט 2014.

לקבלת התמונה המלאה אודות יתרונות החוק, פנינו למומחי פתרונות ההצללה של קבוצת ברק.

בניית פרגולה ללא קבלת היתר בנייה

כל עוד שטח הפרגולה המיועדת אינו עולה על 50 מטר רבוע או לחילופין על 25% משטח הקרקע לבנייה, תוך התחשבות בנתון הגדול מביניהם – אין צורך בקבלת היתר בנייה. זהו יתרון אדיר שחוסך זמן וביורוקרטיה רבה לאנשים פרטיים רבים בישראל.

דיווח על בניית פרגולה

פרגולות בעלות שטח העולה על 20 מטר רבוע, חייבות בדיווח לרשות המקומית. הדיווח מתבצע באופן מקוון, ויש לצרף בנוסף גם אישור של קונסטרוקטור שבדק את הפרגולה ויכול להעיד על יציבותה המוחלטת. אם שטח הפרגולה אינו עולה על 20 מטר רבוע, אין צורך אף בדיווח, אך כמובן שבכל זאת כדאי שיציבותה תיבדק למען ביטחונכם.

הפחתה בזמני ההמתנה לקבלת היתר

חוק הפרגולות הביא איתו בשורה משמחת נוספת: בעבר לא חלה הגבלה על תקופת ההמתנה לקבלת היתר בנייה, והעניין ארך לעיתים זמן רב. החל מכניסת החוק לתוקף, תקופת ההמתנה הוקצבה והוגדרה עד 45 ימים או 90 ימים מיום הגשת הבקשה לקבלת ההיתר, בהתאם לתוסף הבנייה שמעוניינים לבנות. מעבר לכך, אם בכל זאת לא מתקבלת תשובה בסיום התקופה המוגדרת, מבקש ההיתר מקבל היתר באופן אוטומטי ומיידי.

הקלות נוספות

חוק הפרגולות מקל על הוספה של אלמנטים בנוסף לפרגולות – סוככים, גגונים, הקמת ממ"ד, סגירת מרפסת, שערים, גדרות ותוספי בנייה נוספים. זמן ההמתנה הוקצב ל-45 ימים ובחלק מהמקרים אין צורך בקבלת היתר בנייה. לעיתים יש צורך לדווח לרשות הרישוי ולהוסיף אישור מהנדס בניין.

לפעול על פי התקנות

אם אינכם בטוחים כיצד לנהוג ומה ניתן לעשות, כדאי וחשוב להתייעץ עם הרשויות ועם אנשי מקצוע. חשוב לפעול על פי ההנחיות ולבקש היתר כשצריך או מאידך לדווח על הבנייה. מי שאינם פועלים באופן מדויק על פי הכללים עשויים לספוג עונשין משמעותי מאוד. יש לציין שמלבד התקנות הרגילות, יכול להיות שלרשות המקומית שלכם יש הנחיות ותקנות משל עצמה, ומומלץ לבדוק זאת מבעוד מועד.

רפורמת הפרגולות – תיקון 101 (מעודכן)

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *