איך מכינים פשטידת פטריות

פשטידת פטריות
איך מכינים פשטידת פטריות
המדריך עזר? פרגנו 🙂

מלכות המטבח הבלתי-מעורערות הן הפטריות. ניתן לשלב פטריות בתפריט במגוון דרכים: לאכול אותן טריות, לקנות פטריות מיובשות ולהוסיף אותן לתבשילים, למלא אותן בכל טוב ולאפות אותן בתנור, לשלב אותן בתבשיל מוקפץ במחבת, לאפות מהן פשטידת פטריות, לעשות מהן רוטב לפסטה ועוד ועוד. יש שלל זנים של פטריות – שמפיניון, שיטאקי, כמהין, פטריות יער, מאי-טאקי, שאנטרל, שינוקי ועוד. לכל פטריה טעם ייחודי, וכל אחת מתאימה לסוג שונה של תבשיל.

פשטידת פטריות היא אחד המתכונים הפופולריים המשלבים פטריות – היא טעימה מאד, משביעה ומזינה. היא נשמרת היטב במקרר למשך מספר ימים וניתן גם להקפיא אותה. מעוניינים ללמוד איך להכין פשטידת פטריות? לפניכם כל השלבים להכנתה, פלוס טיפים חשובים.

מצרכים:

  • 0.5 ק"ג פטריות שמפיניון טריות (2 סלסלות), חתוכות לפרוסות
  • 2 בצלים גדולים, קצוצים
  • מיכל שמנת צמחית
  • כוס קמח תופח
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 1 כפית בזיליקום מיובש
  • 1 כפית אורגנו
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל

שלבים להכנת פשטידת פטריות:

שלב 1:

חממו את התנור ל-180 מעלות. בינתיים, אדו במחבת עמוקה את הבצלים והפטריות במשך כמה דקות, עד להשחמה של הבצל.

שלב 2:

הוסיפו את השמנת הצמחית למחבת וערבבו יחד עם הפטריות והבצל עד לקבלת תערובת אחידה.

שלב 3:

העבירו את התערובת לקערה גדולה. אל הקערה הוסיפו את יתר החומרים וערבבו היטב עד לקבלת תערובת אחידה. אם התערובת יוצאת נוזלית מדי, הוסיפו עוד מעט קמח.

שלב 4:

העבירו את התערובת לתבנית משומנת או לתבנית מרופדת בנייר אפייה. ודאו שהתערובת מפוזרת בתבנית באופן אחיד.

שלב 5:

הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך כ-30-40 דקות. בדקו אם הפשטידה מוכנה באמצעות נעיצת קיסם במרכזה: אם הוא יוצא רטוב הרי שיש לתת לפשטידה עוד זמן בתנור.

שלב 6:

כאשר הפשטידה מוכנה, הוציאו אותה מהתנור ותנו לה להצטנן לפחות חצי שעה-שעה, עד שתתייצב.

שלב 7:

לאחר שהתייצבה, ניתן לאכול ממנה מייד, או לחלופין להכניסה למקרר או למקפיא. במקרר הפשטידה תישמר כ-4-5 ימים, ואילו במקפיא למשך שבוע-שבועיים.

טיפים ואזהרות:

  • בעת אידוי הפטריות והבצל, היזהרו שהם לא יישרפו.
  • לתוספת פיקנטיות, ניתן להוסיף לתיבול 1/2 כפית פלפל צ'ילי.
  • בתחילת ההכנה, ניתן לשמור כמה פרוסות של פטריות בצד, ולפני הכנסת התבנית לתנור, לעטר באמצעותן את חלקה העליון של הפשטידה.
  • אפשרות נוספת לעיטור הפשטידה היא באגוזי מלך: לפני ההכנסה לתנור ניתן להניח לאורך הדפנות אגוזי מלך חצויים, או לחלופין לזרות על כל חלקה העליון של הפשטידה אגוזי מלח קצוצים.

קישורים שימושיים:

וידאו רלוונטי:

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *