איך מכינים פסטה

איך להכין פסטה
איך מכינים פסטה
5 מתוך 5 (דירגו 2 איש)

בדומה לירקות, בשר ודגים, גם פסטה עדיפה כשהיא טרייה. אמנם כיום אפשר להשיג פסטות איכותיות ברשתות השיווק השונות, אך הן לעולם לא יהיו טעימות כמו פסטה טרייה. הכנת פסטה היא תהליך פשוט יחסית, שלא דורש ידע מוקדם מיוחד או מוצרים יקרים שקשה למצוא. והכי חשוב, הכנת פסטה טרייה יכולה להיות פעילות מהנה של ממש, ושכיף לעשות יחד עם בן/בת הזוג או עם כפעילות מגבשת עם הילדים, שייהנו מלהתלכלך מהקמח וללכלך את המטבח, ועל הדרך ילמדו להכין בצק.

איך מכינים פסטה ביתית ב-8 שלבים:

מרכיבים

הכנת פסטה טריה מצריכה בסך הכל 4 מרכיבים:

  • קמח (1 ק"ג)
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים (זו לא טעות: 2 ביצים שלמות, ובנפרד ובנוסף 2 חלמוני ביצה)
  • 2 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן זית

שלבי הכנה:

  1. בקערית של מעבד מזון שמים את הקמח (לא את הכל – יש להשאיר כוס קמח אחת בצד, להמשך התהליך), הביצים והחלמונים. כעת מתחילים לעבד את הבצק: הפעילו את המעבד לפרקי זמן קצרים מאוד, בפולסים.
  2. הוסיפו את המים והשמן בשלבים, כל פעם קצת על מנת למנוע הידבקות הבצק (ללא בבת אחת!)
  3. ממשיכים לעבד את הבצק באותה צורה, עד לקבלת גוש בצק אחיד. במידה והבצק דביק מאוד, יש להוסיף מעט קמח.
  4. מקמחים משטח עבודה מרווח, ומעבירים את הבצק אליו. מקמחים את הידיים, ולעבודה: החלו ללוש את הבצק היטב. כאשר הבצק מרגיש לכם יבש ולא גמיש, הפסיקו ללוש.
  5. מחלקים את הבצק, ולשים כל חלק עם מערוך למשך זמן קצר.
  6. מכניסים את הבצק למכונת הפסטה. בפעם הראשונה, נעביר את הבצק מספר פעמים על הפתח הגדול או הרחב ביותר של מכונת הפסטה. לאחר כ-5 פעמים נתחיל להצר את הפתח של המכונה. כך, נחזור על הפועלה הזו מספר פעמים, עד שנגיע לעובי הרצוי עבור הפסטה.
  7. כעת, משהתקבל דף פסטה אחד דק וארוך, אנו יכולים לבחור את צורת הפסטה הרצויה שלנו, ולעבד את הבצק בעדינות לצורה זו. רוב מכונות הפסטה מכילות גם חלק נוסף המאפשר להעביר את הבצק בפת ולקבל ספגטי או פטוצ'יני.
  8. כעת כל מה שנותר לכם הוא לבשל את הפסטה בקצרה, להוסיף רוטב ולהינות ממנת פסטה מושלמת.

טיפים ואזהרות:

  • שימו לב, השתמשו בקמח דורום, ולא בקמח רגיל. קמח דורום הוא קמח מיוחד המיובא לארץ מאיטליה. קמח דורום מופק בחיטת דורום עתירת חלבון, המאפשר קבלת בצק מערבוב של קמח דורום עם כמות מעטה יחסית של נוזלים, לרוב ביצים.
  • המליחו היטב את המים בהם אתם מכינים את הפסטה, ושימרו כחצי כוס ממי הבישול של הפסטה. הוסיפו לרוטב את מי הבישול על מנת להסמיכו ולאחד אותו היטב עם הפסטה עצמה.
  • טיפ חשוב נוסף נוגע לזמן הבישול. היות ומדובר בפסטה טריה, זמן הבישול מתקצר משמעותית. על מנת לדעת האם הפסטה שלכם מוכנה, מומלץ פשוט לדוג פסטה אחת ולטעום. היזהרו לא לבשל יתר על המידה את הפסטה.

קישורים שימושיים:

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *