אחד מהמאכלים הטובים ביותר שידעת מימיו המטבח הישראלי הוא ללא ספק הטחינה. אפשר לאכול אותה חמוצה, מלוחה, חריפה וגם מתוקה כקינוח בעוגיות. מה הסיפור של חומר הגלם האדיר הזה?
הנה לכם כמה עובדות שבטוח לא ידעתם על טחינה (בסוף יש גם מתכון מהמם של עוגיות טחינה)
א. קודם כל, אתם ידעתם שישראל היא צרכנית השומשום הגדולה ביותר בעולם לפי נפש? אנחנו מדברים על צריכה כוללת של 40 אלף טון בשנה של שומשום! שומשום הוא כידוע הבסיס לטחינה. אבל הסיבה לצריכה הענקית הזו היא בכלל בשביל חומוס שכולל בתוכו גם טחינה.
ב. לא תאמינו מי המדינה השנייה אחרי ישראל בצריכת שומשום – יפן. שם משתמשים בשומשום בשביל הפקה של שמן. קטע הא?
ג. ישראלי אחד לבדו צורך בממוצע חמישה קילו של טחינה בממוצע בשנה. האם אלה גם החמישה קילו שתמיד אנחנו מבטיחים לעצמנו שיום אחד נשיל?
ד. טחינה מופקת רובה ככולה ממאה אחוזים של שומשום קלוף, כתוש וקלוי. טחינה אורגנית, אם ראיתם בסופר, היא כזו שמופקת משומשום שלא היה במגע עם חומרי הדברה.
מתכון עוגיות טחינה
איזה חומרים אתם צריכים בשביל משהו כמו 50 עוגיות?
בשביל הבצק:
- 200 גרם (כוס אחת) סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- קצת מלח
- 320 גרם (1/2 1 כוסות+ כף) טחינה גולמית איכותית
- 420 גרם (שלוש כוסות) קמח עוגיות מנופה
- שקית אחת (10 גרם)של אבקת אפייה
בשביל הקישוט:
אבקת סוכר
ועכשיו איך מכינים את העוגיות?
- באופן לא מפתיע מתחילים עם הכנת הבצק: אנחנו נניח בקערת המיקסר חמאה, סוכר ומלח ונעבד עם וו גיטרה במשך כשתי דקות במהירות איטית עד שנקבל תערובת אחידה ויפה. אם צריך נעצור מדי פעם את העיבוד בשביל לחלץ את החמאה מהדפנות באמצעות מרית.
- בשלב הזה אנחנו נוסיף טחינה ונמשיך לערבל עד שהיא תיטמע בתוך התערבות. עכשיו נוסיף קמח ואבקת אפייה ונערבל עוד, עד שנקבל בצק אחיד ויציב. כשזה יקרה, נוציא מהקערה, נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונאחסן במקרר למשך זמן של מחצית שעה.
- חיכינו בסבלנות, עברה לה חצי שעה, ועכשיו נוציא את הבצק מהמקרר ונניח אותו על משטח עבודה מקומח. נחצה את הבצק באמצעות סכין וניצור מכל חלק גליל בקוטר של 4 סנטימטר. נעטוף את הגלילים בניילון ונכניס למקפיא למשך שעה.
- נרפד תבנית בנייר אפייה והחמם תנור ל- 180 מעלות.
- בשלב האחרון אנחנו מוציאים את הגלילים מהמקפיא ופורסים לעיגולים בעובי של 1/2 ס"מ. נניח את העיגולים על גבי התבנית במרווחים של 1 ס"מ.. נאפה בתנור החם במשך כ- 15 דקות עד שהעוגיות יזהיבו מעט.
- שלב אחרון חביב וטעים: נניח לעוגיות להצטנן לחלוטין ונבזוק עליהן אבקת סוכר בשביל הקישוט. אפשר לשמור את העוגיות בכלי אטום בטמפרטורת החדר, ולאכול מהן בכיף. הן יחזיקו ככה מעמד עד עשרה ימים.