פסטו, עוד דבר משובח מהמטבח האיטלקי ההיסטורי שמשאיר לנו טעם של עוד בכל טעימה.
הפסטו או בשמו האיטלקי pestâ(משמעות המילה כתישה) מגיע עלינו עוד בתקופת הרומאים ומאז מלווה אותנו כממרח, רוטב לפסטה ונותן למטבח שלנו ריח איטלקי משגע.
מצרכים:
2 כוסות עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום
2\1 כוס פרמז'ן
4\1 כוס צנוברים
4\1 כוס שמן זית
מלח
פלפל
שלבי הכנת הפסטו:
שלב 1:
במעבד מזון טוחנים את הבזיליקום, שיני שום פרמז'ן וצנוברים .
שלב 2:
מוסיפים את השמן בהדרגה עד לקבלת מרקם אחיד.
בשלב הזה הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
טיפים ואזהרות:
- להוסיף אגוזי מלך או אגוזים מכל סוג שאתם אוהבים זה נותן טוויסט למנה.
- במקום גבינת פרמז'ן השתמשו בגביינת פקורינו(להגברת טעם הגבינות במנה שלבו בין הגבינות).
- לאחר הכנת הרוטב להשאיר עומד ל – 10 דק'.