אין כמו הום פרייז ביתי עם טאץ' אישי, איך מכינים הום פרייז אתם שואלים? התשובה קלה, פשוטה וטעימה מאוד! מנה קלה! שמשתלבת נהדר ליד עוף בתנור, שניצלים או כנשנוש.
מרכיבים:
- 6 תפוחי אדמה בינוניים – גדולים
- 7 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 7 כפות רוטב צ'ילי חריף
- סומסום(לא חובה)
- פלפל שחור גרוס
- 2 בצלים בינוניים
- צרור פטרוזיליה
- מלח
- שמן
שלבי הכנת הום פרייז:
שלב 1
חותכים את התפוחי אדמה לקוביות בגודל אחיד שוטפים היטב.
שלב 2
מסננים ומייבשים את התפוח אדמה על מגבת.
שלב 3
חותכים בצל ומטגנים במחבת ובמקביל מחממים סיר עמוק עם שמן.
שלב 4
מוסיפים את קוביות התפוח אדמה עד להזהבה מסננים ומניחים בניר סופג.
שלב 5
במחבט עמוק מוסיפים מעט שמן ומעבירים את התפוחי אדמה, מוסיפים מלח צ'ילי מתוק, צ'ילי חריף ומקפיצים עד לעטיפה של כל התפוחי האדמה.
שלב 6
מוסיפים את הבצל והסומסום ומקפיצים עוד דקה.
טיפים ואזהרות:
- למתכון שאינו פרווה הוסיפו חמאה הולנדית בזמן ההקפצה.
- לפני הטיגון עטפו את התפוחי אדמה בקמח.
- לייבש היטב את התפוח אדמה לפני הכנסה לשמן.
- מעבירים לקערה עמוקה ומקשטים בפטרוזיליה.
תגובה אחת
הכנתי את המתכון לאישתי ולילדים ליד השניצלים והיה טעים מאוד. מתכון מעולה!