איך לבחור קולטי שמש לדוד

בחירת קולטי שמש לדוד
איך לבחור קולטי שמש לדוד
המדריך עזר? פרגנו 🙂

סוג קולטי השמש הוא אחד הפרמטרים החשובים ביותר אותם יש לקחת בחשבון כשמחליפים קולט שמש ישן בקולט חדש. האם מדובר בסוג איכותי? כזה המספק מענה מתאים לצרכים הקיימים? כזה המותאם נקודתית אל האזור שבו מתגוררים ויכול להתמודד בהצלחה עם האתגרים השונים? כך או כך, ישנם לא מעט סוגים של קולט דוד שמש, מה שהופך את משימת החיפוש למשימה מאתגרת ולא פשוטה. ובכל זאת, אם בוחנים כמה פרמטרים מרכזיים, אפשר לעבור אותה בהצלחה ולאתר את הקולט המתאים. תוהים איך בוחרים קולטי שמש חדשים? אספנו עבורכם מספר טיפים.

שלבים בבחירת קולטי שמש לדוד

שלב 1 – מאילו חומרים מורכב הקולט?

כשמחפשים קולט חדש לדוד, כדאי לבחון מאילו חומרי גלם הוא מורכב. ישנם קולטים העשויים מפח, ישנם כאלה המצופים בציפוי מיוחד, יש קולטים העשויים מזכוכית וכאלה שעשויים מאלומיניום ואפילו מפלסטיק. לכל חומר יש יתרונות וחסרונות, וחשוב לבחון אותם לעומק במסגרת החיפוש אחר הקולט המתאים. למשל, אם בוחרים בקולט העשוי מפח, חשוב שיהיה זה קולט מגלוון, כדי למנוע החלדה. אם הוא עשוי מזכוכית, חשוב שתהיה זו זכוכית עמידה, במיוחד למקרים של ברד, למשל.

שלב 2 – מהו סוג הצנרת?

אנשי המקצוע המתמחים בתחום ממליצים לרוב להתקין שני קולטי שמש לדוד, כשבמרבית המקרים כדאי שתהיה לקולטים צנרת העשויה מנחושת. בניגוד לצנרת מפלדה, צנרת העשויה מנחושת תהיה בעלת נצילות גבוהה. מאידך, החיסרון שלה הוא העובדה שהיא עשויה להיסתם מהר מאד בשל שקיעת אבנית במים. באזורים שבהם ידוע שיש אבנית רבה מאד במים, מומלץ לבחור בצנרת מפלדה, שאמנם נצילותה נמוכה, אך בהתחשב בחומר ממנו היא עשויה סביר שלא תיסתם בשל הצטברות אבנית. אפשרות אחרת היא צנרת העשויה מפלסטיק. בכל מקרה, כדאי גם לבדוק מי הוא היצרן ולוודא שהצנרת עומדת בכל התקנים הנדרשים. צנרת כזו תחזיק מעמד לאורך זמן ותשרת נאמנה את דיירי הבית.

טיפים ואזהרות

תפוקת החום של הקולט

פרמטר חשוב לא פחות כשמחפשים קולט חדש לדוד הוא תפוקת החום שלו. יש להגדיר תחילה מהם הצרכים הקיימים, ובהתאם לחפש את הקולט המתאים. לכל הקולטים הנמכרים כיום בשוק ישנה תווית המציינת, בין היתר, מהי תפוקת החום שלהם. קולטים בעלי תפוקת חום גבוהה מאד עשויים לצבור אבנית. קולטים בעלי תפוקת חום נמוכה מדי לא יספקו לדיירי הבית מים בטמפרטורה הנדרשת. בכל מקרה, חשוב לדעת – כשמדובר במשפחה בת 2 עד 4 נפשות, לדוד שנפחו 120 ליטר מומלץ לבחור קולט בעל תפוקה של לפחות 4,820 קלוריות. ככל שמספר הנפשות גבוה יותר, כך על התפוקה להיות גבוהה גם כן. במקביל, כדאי להקפיד למקם אותו כשהוא פונה לכיוון דרום, שכן אז לא יסבול מהצללות רוב שעות היום.

בכל מקרה, חשוב להיעזר במומחים בתחום, להשוות בין מספר אפשרויות שונות כחלק מסקר שוק מעמיק ולבדוק, כמובן, גם את העלויות במסגרת החיפוש אחר קולט מתאים.

קישורים שימושיים

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%A9%D7%9E%D7%A9

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *