איך תשמרו על בריאות תינוקכם בחורף

שמירה על בריאות התינוק
איך תשמרו על בריאות תינוקכם בחורף
המדריך עזר? פרגנו 🙂

החורף מביא איתו מחלות, כאשר התינוקות הרכים והקטנים רגישים אליהן פי כמה מהאוכלוסייה הבוגרת. הסיבה לכך היא המערכת החיסונית שלהם, שעוד לא הספיקה להיבנות ולהתבשל כך שתעמוד איתנה אל מול כל האתגרים שניצבים מולם. המטרה של ההורים צריכה להיות הגנה על התינוקות ככל האפשר, ומניעה של המחלות במקום הגעה למצב שדורש טיפול.

שלבים בשמירה על בריאות התינוק

אז כיצד תעשו זאת? הנה כמה טיפים חשובים בנושא:

  • שלב 1 – הקפידו על שתייה מספקת גם בימים קרים

    – גם בימים הקרים חשוב מאד שהתינוקות יקבלו מספיק שתייה. בקרב תינוקות עד גיל שנה, אין צורך בשתייה נוספת כיוון שהנוזלים מהווים חלק מהתזונה (אם בהנקה ואם בתמ"ל), אך מעבר לגיל זה חשוב לשים לב כי הפעוטות מקבלים מספיק שתייה, במיוחד בימים הקרים בהם אפילו המבוגרים שוכחים לשתות. זכרו כי שתיה חשובה לחילוף חומרים תקין, עירנות וכן היא מסייעת, כאשר מדד הנוזלים בגוף תקין, גם בפינוי פסולת וזיהומים קלים בדרכים טבעיות שונות.

     

  • שלב 2 – בגדים חמים ולא לשכוח כובע

    – תינוקות צעירים מאוד, עדיין חסרים את יכולת ויסות טמפרטורת הגוף שלהם בצורה תקינה. מנגנון זה מתפתח לאורך חודשי חייהם הראשונים ולכן נושא זה, הוא לחלוטין באחריות ההורים.. לכן, זכרו כי בחורף יש להתלבש חם יותר וכדאי להלביש את התינוקות בשכבות, כך שהשכבה החמה תוסר כאשר נכנסים לאזור ממוזג, ותחזור עם היציאה החוצה. הבדלי הטמפרטורות בין המבנה לחוץ יכולים להיות גדולים, ולכן חשוב לשים לב ולהלביש את התינוק בעוד שכבה ביציאה.שימו לב שהתינוק אינו מראה סימני הזעה. אם מתחילים להופיע אגלי זיעה, הרי שהלבוש הוא כבר חם מדי, ומוטב להוריד שכבה אחת. בנוסף לכך, חשוב לדעת כי תינוקות מאבדים את חום גופם גם דרך הראש, ועל כן ישנה חשיבות עליונה לחבישת כובע.

     

  • שלב 3 – ילד חולה מקומו בבית

    –כפי שאתם כבוגרים שאינכם מרגישים טוב, אתם נשארים בבית לנוח, כך נכון גם לעשות עם התינוקות והפעוטות שלכם. ילד חולה אינו צריך להיות בקרבת ילדים בריאים אחרים. לכן, כפי שאתם כהורים רוצים שהתינוק שלכם יהיה בסביבה מוגנת, כך עליכם להגן על שאר הילדים בפעוטון ולהימנע מלשלוח אותו  למקום בעת מחלה.

     

  • שלב 4 – שילוב פרוביוטיקה בתזונה

    – על תרומתה של פרוביוטיקה לבריאות אצל מבוגרים, כבר ידוע לא מעט שנים ואף מדובר בנושא שנחקר והוכח. אך תרומת הפרוביוטיקה אינה מסתיימת רק שייכת לאכלוסיית המבוגרים. ממחקרים שנעשו עם תינוקות שניזונו מתמ"ל המועשר בפרוביוטיקה לעומת כאלו שניזונו מתמ"ל ללא תוסף זה, עולה שהתינוקות שניזונו במזון המועשר חלו פחות בחודשי החורף, ומתוך תינוקות שכן נדבקו במחלות החורף, משך המחלה ותסמיניה היו קלים יותר ביחס לתינוקות שניזונו תמת"ל ללא תוספת זו. כלומר פרוביוטיקה לתינוקות היא חשובה לא פחות עבורם וכן אפקטיבית באותה מידה מבחינה בריאותית גם בקרב אוכלוסיה זו.

סימני אזהרה אצל תינוקות

במקרה של תינוקות מתחת לגיל שנה, כל מחלה יכולה להתפתח במהירות ויש לשים לב לסימני אזהרה המחייבים פניה אל רופא. בקרב תינוקות עד גיל שלושה חודשים, כל חום נחשב לחום המחייב בדיקה. לאחר גיל זה יש להיות במעקב ולשים לב לחום גבוה מ-37.8 מעלות. סימנים נוספים שמחייבים בדיקה יהיו מראה התינוק, אם הוא נראה חיוור מאוד ואפאטי (או אחד מהשניים), יש לגשת לטיפול רפואי. בנוסף, אם התינוק נושם בכבדות ואם צבע עורו משתנה לכחלחל, יש לפנות במהרה לטיפול שכן תסמינים אלו עלולים להצביע על מצב של חנק אצל התינוק.

מה שמתאים למבוגרים אינו מתאים לתינוקות

בכל טיפול בילדים חשוב לדעת כי בשום פנים ואופן אין לתת תרופות של מבוגרים לתינוקות, גם לא במינון נמוך וגם לא במקרים שנדמה כי מדובר בתכשיר דומה. הדבר נכון גם במתן תרופות טבעיות, יש לנהוג במשנה זהירות שכן לעיתים גם לחומרים טבעיים חריפים מאוד, תינוקות עלולים להיות רגישים ולהגיב פיזית בצורה קיצונית.

 

קישורים שימושיים

פרוביוטיקה בויקיפדיה

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *