איך לממן תואר

מימון תואר
איך לממן תואר
המדריך עזר? פרגנו 🙂

ישנו קשר ישיר בין הצלחה בפיתוח הקריירה לבין רכישת השכלה גבוהה. לימודים לתואר מעניקים את ההכשרה המתאימה לעסוק במקצוע, הם מלמדים נושאים כלליים אשר פעמים רבות גם אם אינם נראים חשובים בתחילה, מתגלים כחשובים בעבודה עצמה, ואפשר להגיד בפה מלא כי הם מהווים בסיס חשוב להצלחה והתערות בעולם התעסוקה. אך למרות היתרונות הרבים שיש ללימודי התואר הראשון להמשך הקריירה, צעירים רבים אשר מתחילים את תכנון הקריירה שלהם מעלים את השאלה כיצד יממנו את לימודיהם היקרים.

אפשרויות המימון העומדות לרשותכם

רוב הצעירים אשר רוצים להירשם ללימודי תואר, בעיקר כאשר מדובר על מוסדות שאינם מסובסדים על ידי המדינה, צריכים להכיר את סכומי שכר הלימוד ולהבין האם באפשרותם לממן אותם. באם מגיעים למסקנה כי העלות גבוהה מדי למימון עצמי, קיימות אפשרויות שונות שהמוסדות נותנים כדוגמת:  מלגות ללימודים אקדמאיים, הלוואות מהבנקים והסדרי מימון דרך מוסד הלימוד.

באם  בחרתם לבדוק את האפשרות של קבלת מלגות ללימודי תואר ראשון, חשוב לדעת כי אינה פתוחה בפני כל אחד. אבל אל תתייאשו, כיוון שהמגוון רחב מאוד ורק בחיפוש ראשוני אפשר לראות כי ישנן מלגות בעלות קריטריונים שונים: חלקן ניתנות על רקע סוציו-אקונומי, חלקן ניתנות למתגוררים בערים מסוימות, חלקן לבוגרי שירות צבאי ספציפי. כמו כן, ישנן גם מלגות לתואר על בסיס סוג התואר הנלמד או על פי מוסד הלימודים, וישנן מלגות הצטיינות. כיוון שמגוון הפתרונות הוא מצומצם יחסית, מומלץ מאוד לחשוב על עוד דרכים נוספות כיצד לשלם עבור שכ"ל, במקביל לחיפוש הלימודים שבהם תרצו להשתקע.

שלבים במימון תואר בכוחות עצמכם

מימון התואר אינו עניין של מה בכך, ולעתים הוא יימשך שנים לאחר שתסיימו את הלימודים. לכן, חשוב שתדעו מה העלויות של מימון תואר ומה זה יצריך מכם מבחינת ההתארגנות הכספית לכך. איך תבינו זאת? הנה מספר נקודות שחשוב לברר:

שלב 1 – יש רצוי ויש מצוי- חשוב להבין מהו הסכום הכולל ליו תדרשו לשלם ולהבין האם ידכם משגת אליו

– בשלב הראשון אתם צריכים להבין מהו הסכום הנדרש לכם להשלמת התואר. כאן יהיה עליכם לבחון את עלויות הלימודים במוסד, את עלויות הלימוד שהוטפות דוגמת צילומים בספרייה, שעורי עזר והשלמה וכדומה, עזרי הלימוד ואת עלויות המחיה. אם מוסד הלימוד קרוב לבית הוריכם, ייתכן שתבחרו להמשיך לגור איתם, אך אם לא – אתם חייבים להכניס זאת לחישוב הסכום הסופי שתוציאו.

שלב 2 – האם יש אופציות מימון נוספות מלבד מלגות?

אם הגעתם למסקנה כי לא תוכלו לעמוד בתשלום מלוא הסכום לבד, מומלץ לברר על אופציות מימון נוספות העומדות לרשותכם ואינם מחייבים בעמידה בקריטריונים מוקדמים. דוגמא לכך היא למשל תוכניות מימון התואר הניתנות במוסדות שונים ומוצעות לסטודנטים כחלק משירותי מוסד הלימוד. אופציה אחרת היא לקחת הלוואה בנקאית או חוץ בנקאית למימון הלימודים. במקרה הזה, חשוב מאוד לבדוק את התשלום החודשי, האם המחיר צמוד למדד במשק ומהן הריביות הנדרשות על ההלוואה בטרם תסגרו עליה, כדי להבין מה הסכום האמיתי שתצטרכו להחזיר בסוף הדרך.

טיפים ואזהרות

התייעצו עם גורמים יודעי דבר

– אם החלטתם שאתם הולכים ללמוד במוסד שאינו בסבסוד המדינה, לרוב תדרשו לתשלום של כמה מאות אלפי שקלים על התואר שהם סכום לא מבוטל עבור צעירים שרק מתחילים ללמוד. בשל הבעייתיות בנושא, לרוב במוסדות אלו תוכלו למצוא שירותי ייעוץ פיננסי שיכולים לסייע לכם להבין את כל אפשרויות התשלום העומדות בפניכם כך שתוכלו לעמוד בתשלום מבלי להכנס לחובות מיותרים. השתמשו ביועצים הללו, שכן המידע שיש להם, יכול להיות שווה זהב עבורכם!

מקורות מידע נוספים שיוכלו לעזור לכם

כבר מהשלב הראשון בו אתם מתחילים לתכנן את לימודי התואר שלכם, יהיה עליכם לחפש אחר פתרונות נכונים למימון התקופה. איסוף מקורות המידע הנכונים יוכל להפוך את התהליך לקל ולנוח. מומלץ להיכנס לאתר מוסד הלימוד כדי לראות אם ישנה מלגה אופציונלית עבורכם ואם ישנו ליווי של ייעוץ פיננסי.

במקביל, מומלץ לחפש אחר מלגות דרך התאחדויות סטודנטים ובמקביל להיכנס לבנקים השונים ולבחון מהן אפשרויות המימון שכל אחד מציב בפניכם.

קישורים שימושיים

המועצה להשכלה גבוהה

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *