איך להאיץ מהירות אתר

בדיקות מהירות אתר
איך להאיץ מהירות אתר
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

מהירות אתר נחשבת לפקטור משפיע בדירוג האתר בתוצאות החיפוש – אתרים שנטענים לאט גורמים לחווית משתמש גרועה, נטישת גולשים ולחוסר אמון באתר במיוחד אם מדובר בגלישה מהמובייל. לאחרונה גוגל הוציאה את עדכון google mobile first index, דבר שבהחלט משפיע על הניראות של האתר בתוצאות החיפוש במובייל, על כן, עכשיו יותר מתמיד, יש לתת דגש רב לשיפור מהירות טעינת אתר.

שלבי פיתרון בהאצת מהירות האתר

שלב 1 – שימוש בכלים אינטרנטים לבדיקת מהירות אתר

ניתן לבדוק מהירות אתר באמצעות כלים מיוחדים הנותנים מידע על זמן טעינת האתר. ישנם כלים אינטרנטים חינמים שבאמצעות הקלדת כתובת הURL של האתר בחיפוש נקבל מידע מפורט על זמן הטעינה של האתר עם המלצות קונקרטיות עבור המתכנתים.

דוגמאות לכלים שימושיים:

בדיקת מהירות אתר של גוגל

PINGDOM

GT METRIX

שלב 2 – בדיקה בגוגל אנליטקס

בגוגל אנליטקס (GA) נכנסים לחשבון האתר ושם ניתן לראות תחת Behavior את Site Speed – ממוצע זמן הטעינה באתר. כאן אפשר לעשות לדוגמה פילטור גם לפי browser, מדינה ודף. כמו כן, גוגל אנליטקס נותן רשימת המלצות למתכנתים פר דף – הלינק מתחבר ישירות לgoogle speed insights שנותן המלצות נקודתיות.

שלב 3 – בדיקת הproperty  ב google search console

בתנועת החיפוש לחצו על נוחות השימוש בניידים: שם כתוב מהי הבעיה (לדוגמה אזור התצוגה לא מוגדר) ומהם הדפים שנמצאו בהם בעיות. לחיצה על הבעיה תוביל אותנו למסך בו תצויין כתובת הURL עם תאריך אחרון לזיהוי.

שלב 4 – הוצאת נתונים והמלצות למתכנתים

מומלץ להוציא כמה שיותר מידע עבור המתכנתים – בצילומי מסך וקישורים מה בדיוק לעשות ואיפה. לדוגמה בעיות של צמצום תמונות, צמצום מספר הבקשות של הפרוטוקול (http  או https), דחיסת קבצי css, javascript, html  ועוד. כדי למקסם את עבודת המתכנת, יש לציין מהי העדיפות (גבוהה/ בינונית /נמוכה) של המשימה.

שלב 5 – יישום ההמלצות

המתכנתים אמורים ליישם את ההמלצות ששלחתם, ואתם אמורים לעשות על זה מעבר בדיקות משלכם – אם יש שיפור או לא במהירות (לעומת הציונים שהתקבלו בעבר), תוכלו לעשות השוואה למצב הנוכחי אחרי התיקונים/ שדרוגים.

טיפים ואזהרות

  1. את התיקונים צריך לבצע אך ורק מתכנת / מפתח שיודע קוד
  2. אם המערכת של האתר על הוורדפרס – ניתן להוריד תוספים שיקלו עליכם את העבודה (של צמצום תמונות לדוגמה)
  3. מומלץ שכל שינוי או שדרוג שנעשה, יתועד בNotification של גוגל אנליטקס בתאריך שבו נעשה השינוי, דבר שבהחלט מסייע להבין אם השינוי במהירות השפיע על התנועה לאתר.

קישורים שימושיים

המדריך למהירות גלישה

מהירות אתרים כפקטור לדירוג

כמה מהר האתר שלכם נטען במובייל

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *