איך לבחור מכשיר האזנה

מכשיר האזנה
איך לבחור מכשיר האזנה
5 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

למכשירי האזנה יש לא מעט שימושים – מהקלטות פשוטות, דרך האזנה לצורך תיעוד ושקיפות ועד ביצועי מעקב וציתות. מכשירי האזנה משתנים זה מזה בדרכים שונות, כמו גודל, זיכרון ורמת הסוואה; הקריטריונים האלו משפיעים באופן משמעותי גם על המחיר. לכן, כשבוחרים מכשיר האזנה, יש להבין לעומק מהם הצרכים שלכם.

לפני שבוחרים מכשיר האזנה, הדבר החשוב ביותר הוא להבין מה אתם באמת צריכים. המדריך הבא יעזור לכם לעשות בדיוק את זה:

 

שלב ראשון: עד כמה חשובה רגישות המכשיר?

עליכם לשאול את עצמכם מהי המטרה של מכשיר ההאזנה? האם אתם מעוניינים לבצע הקלטה והאזנה במקום שקט יחסית, כמו משרד או דירה, או דווקא במקום רועש ואפוף רעשי רקע כמו קניון או מסעדה? באופן כללי, ככל שהמקום רועש יותר, כך יש צורך במכשיר איכותי יותר, ומיקרופון איכותי במיוחד יכול לקלוט שיחות שנערכות גם במרחק של עשרה מטרים.

 

שלב שני: בחינת רמת ההסוואה

דבר נוסף שיש לקחת בחשבון הוא הסוואה. האם אתם צריכים מכשיר קטן במיוחד, שיהיה קל להסוות, או שאתם יכולים להיעזר גם במכשיר גדול יחסית? אפשר למצוא מכשירי הקלטה זעירים מאוד, וכאלו שאפשר להכניס לתוך פריטים יומיומיים (כמו בובות או עטים).

 

שלב שלישי: בדיקת אורך חיי הבטרייה וזיכרון

עליכם לתת את הדעת לאורך חיי הבטרייה. האם אתם זקוקים למכשירי האזנה באופן קבוע, ולזמנים ארוכים (כמו שעות או ימים), או שאתם יכולים להסתפק במכשיר למספר דקות מצומצם? נתון זה חשוב במיוחד, כי המכשירים משתנים זה מזה בגודל הזיכרון שלהם ובאיכות הבטרייה.

 

שלב רביעי: האם קיימות פונקציות נוספות

מכשירי האזנה מסוימים כוללים בתוכם גם פונקציות נוספות, כמו חיבור לאינטרנט, שמירת ההקלטות על גבי ענן, שמירה על ההקלטות באמצעות סיסמה, מסך תצוגה המאפשר לנהל את ההקלטות בצורה נוחה, ואף פונקציית הפעלה אוטומטית ברגע שהמכשיר קולט דיבור. נסו לחשוב אילו פונקציות חשובות לכם ואילו מיותרות לחלוטין.

 

שלב חמישי: בחירת המכשיר בפועל

אחרי שבניתם לעצמכם את המכשיר האידאלי במענה על השאלות הנ"ל, ויש לכם קצת יותר מושג לגבי המכשיר שאתם מחפשים, הגיע הזמן לצאת לשטח ולבחון את האופציות השונות. כדאי לבצע סקר שוק קטן, לקרוא ביקורות ותגובות, לשאול מכרים  ולעשות השוואת מחירים באינטרנט ובחנויות השונות.

 

טיפים ואזהרות:

 

  • תקציב: כמו כל דבר, עדיף לא ללכת על האופציה הזולה ביותר, כי סביר שהמכשיר לא איכותי. מצד שני, אין צורך ללכת על האופציה היקרה ביותר, שלרוב נובעת משם המותג בלבד. נסו לבחור אופציה טובה באמצע.
  • בדיקה מוקדמת: לפני שאתם מנסים את המכשיר "על אמת", נסו לעשות בדיקה מקדימה ולדמות סיטואציה דומה כדי לוודא שהמכשיר עושה את עבודתו.
  • טלפון נייד: ישנן אפליקציות מסוימות שניתן להוריד לטלפון ומאפשרות אופציה של האזנה. במקרים מסוימים הן איכותיות מספיק כדי לעשות עבודה טובה, ומייתרות את הצורך ברכישת מכשירי האזנה יקרים.

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *