איך מכינים טופו

טופו
איך מכינים טופו
המדריך עזר? פרגנו 🙂

טופו הוא לא רק עבור צמחונים – הטופו מופק מצמח הסויה והוכח במחקרים כי התוספת הבריאותית שלו גבוהה במיוחד עבור כל אדם. אבל איך מכינים טופו? להכין טופו איננו מיומנות מסובכת. כל שצריך הוא להבין כיצד לתבל ולבשל/ לטגן את הטופו. אז אם גם אתם מעוניינים לשדרג את התפריט היומי שלכם – הגעתם למקום הנכון.

שלבים להכנת טופו:

שלב 1:

רכשו טופו, ישנן חברות שונות המפיקות טופו וכיום ניתן להשיג טופו כמעט בכל סופר-מרקט, כמובן שישנן רשתות המתמחות במזון מן הטבע. שם תוכלו למצוא סוגי טופו שונים, כגון: טופו אורגני, טופו מבושל, טופו מתובל בטעמים שונים או טופו טבעי.

שלב 2:

הוציאו את הטופו מהחבילה וחתכו אותו לבחירתכם, לרצועות או קוביות. העבירו את הטופו לקערה עמוקה. תוכלו לבחור לתבל את הטופו לפי טעמכם, מומלץ: להוסיף רוטב סויה סיני לבישול או טריאקי, כך הנוזלים נספגים בטופו ומעניקים לו טעם עשיר יותר. כמובן שניתן להוסיף מלח, פלפל או פפריקה, לפי שיקולכם.

שלב 3:

לאחר שתיבלתם את הטופו, הכניסו את הקערה למקרר ל-10 דקות עד רבע שעה על מנת שהטופו ייספוג את כל הטעמים.

שלב 4:

קחו מחבת עמוקה יחסית ושפכו לתוכה כף שמן. חממו את המחבת על אש קטנה עד בינונית. העבירו את הטופו מהקערה למחבת וטגנו קלות, בין 7-10 דקות עד שהטופו משנה מעט את מרקמו והנוזלים במחבת מבעבעים.

טיפים ואזהרות:

• ניתן לחתוך בצל/ שום ולהוסיף לטיגון.
• ניתן לשדרג את הטופו ולהוסיף גם קשיו/ אגוזי מלך/ שקדים לפי טעמכם.
• השתדלו לא לטגן את הטופו יתר על המידה, שכן הוא יכול להישרף.
• ניתן להוסיף את הטופו המתובל לכל סוג של תבשיל: אורז, ירקות וכ'ו. הטופו יספוג את הטעם של מה שאתם מבשלים.

קישורים שימושיים:

וידאו רלוונטי:

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *