איך לקבל מעמד עולה חדש בישראל

איך לקבל מעמד עולה חדש בישראל
המדריך עזר? פרגנו 🙂

אדם המגיע ארצה ומעוניין להתיישב בישראל מכוח חוק השבות, מקבל מעמד של עולה חדש, בדרכו להפוך לתושב קבע או לאזרח. זהו מעמד נחשק ונדרש סיוע משפטי כדי לזכות בו ביעילות, במהירות ובאופן ודאי. אז מי זכאי לקבל מעמד של עולה חדש ואיך עושים את זה, שלב אחר שלב – במאמר שלפניכם.

מיהו עולה חדש?

חוק השבות לא רק מגדיר מיהו יהודי, אלא עוסק גם בהסדרת המעמד החוקי של השוהים בישראל. חוק זה מאפשר הענקת תושבות קבע או אזרחות ליהודים, למי שהוא ממוצא יהודי (עד דור שלישי) ואף למי שנשוי ליהודי. מי שעונה על הגדרות אלה מכונה "זכאי שבות", וככזה יכול להגיש בקשה לקבלת מעמד כעולה חדש.

שלבים לקבלת מעמד עולה

שלב ראשון – ייעוץ משפטי

בשלב זה יש לפנות לעורך דין העוסק בתחום ההגירה ובקיא בכל ההיבטים של נושא מורכב זה. ההתנהלות הפרוצדורלית הכרוכה בזכייה במעמד של עולה חדש בישראל, וודאי בקבלת אזרחות או כל מעמד חוקי אחר (תושב קבע, למשל), כרוכה בהרבה ריצות, בהשקעת משאבים, בסחבת ובקשיים. רק עורך דין בעל ידע, כלים ומיומנויות שיודע בדיוק כיצד למלא את הבקשות הנדרשות, שמכיר על בוריין את דרישות החוק, שבקיא בפרוצדורות ובהליכים הביורוקרטיים ושיודע כיצד לנסח בקשות נדרשות ומהם המצורפים הנדרשים – יבטיח את קבלת המעמד הנחשק.

שלב שני – הגשת בקשה למעמד "עולה חדש"

נתין זר השוהה בישראל וזכאי למעמד בישראל מכוח חוק השבות יגיש ללשכת רשות האוכלוסין וההגירה בקשה לשינוי מעמד מתייר לעולה שתכלול, בין היתר, בקשה לתעודת עולה ובקשה לתעודת זהות. את הטפסים השונים יש למלא בעזרתו של עורך דין מומחה שינחה את המבקש בנוגע למסמכים שעליו לצרף ויסייע לו בהשלמת הדרישות והפעולות הנחוצות לשם הגשת הבקשה בהתאם לחוק.

שלב שלישי – המתנה

בשלב זה נציגי רשות ההגירה והאוכלוסין יבחנו את הבקשה על מצורפיה, הכוללים אישורים המאמתים יהדות ו/או זכאות לשבות, כשהם מתורגמים לעברית וחתומים על ידי נוטריון – עוד שירות שרק עורך דין (שהוא גם נוטריון) יכול להעניק למבקש. עוד נדרשת הגשת תעודות יושר. בהקשר זה חשוב לציין שגם מבקשים בעלי עבר פלילי יוכלו לקבל מעמד עולה בישראל, אך לשם הסדרת מצב ייחודי זה, כמו גם התגברות על אתגרים הנובעים מנסיבות מיוחדות אחרות נדרש סיוע מעו"ד. בשלב זה המבקש ימתין להודעה ממשרד הפנים לגבי גורל בקשתו. נציגי המשרד יבחנו לעומק את המידע שנמסר, יבחנו את הנסיבות ויכריעו בדבר מעמדו של המבקש.

שלב רביעי – קבלת המעמד

הבקשה יכולה להידחות מסיבות שונות, כמו קיומה של מחלה המסכנת את שלום הציבור, הרשעה בפלילים בתנאים מסוימים וכיוצא באלה. אם לא נמצא סייג השולל את קבלתה, תתקבל הבקשה ויוענק המעמד המבוקש. אם סורבה הבקשה בשל היעדר זכאות או בגין אחד או יותר מן הסייגים של חוק השבות, תתקבל על כך הודעה ולרשות המבקש תעמוד הזכות לערער עליה.

טיפים ואזהרות

• לא מומלץ להתנהל ללא סיוע עו"ד, שכן עזרתו מגדילה משמעותית את הסיכוי לקבלת המעמד המיוחל ומקטינה את הסיכוי לדחיית הבקשה.
• במקרה בו שלב הטיפול בבקשה מתארך מומלץ להגיש בקשה להארכת רישיון השהות בישראל עד להכרעה בבקשה שהוגשה.
• חשוב ביותר להציג את כל המידע המתבקש, לא להסתיר מידע ולפעול ביושר ועל פי החוק.

 

 

 

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *