איך בוחרים מכון לאבחון פסיכודידקטי

אבחון פסיכודידקטי
איך בוחרים מכון לאבחון פסיכודידקטי
1 מתוך 5 (דירגו 1 איש)

כאשר המחנכת מציינת כי לדעתה יש צורך באבחון פסיכודידקטי לילד, ההורים עומדים מבולבלים מול שפע המכונים, ושואלים עצמם למי לפנות, וכיצד לבחור את מכון האבחון המתאים. כשירות להורה המודאג, מובא בזאת מדריך לבחירת מכון לאבחון פסיכודידקטי.

 

שלבים בבחירת מכון לאבחון פסיכודידקטי 

 

מהם שלושת השלבים בדרך לבחירת מכון אבחון פסיכו דידקטי.

 

שלב ראשון: הבנת הצורך

 

נסו להבין מהמחנכת מה בדיוק הבעיה לדעתה, בכדי לוודא שאכן אבחון פסיכודידקטי הוא מה שהילד צריך. אבחון פסיכודידקטי מתאים לילדים ונערים החווים קשיים בלימודים, שבעיות רגשיות וחברתיות מעצימות אותם. אם מדובר בילד הסובל מליקוי למידה, שאינו חווה קשיים רגשיים וחברתיים מיוחדים, יתכן שהוא זקוק לאבחון דידקטי, ואם הילד סובל מבעיות רגשיות, התנהגותיות, וחברתיות, אך אינו מראה סימנים של ליקויי למידה, יתכן שטיפול פסיכולוגי הוא התשובה הטובה עבורו. לכן, לפני שאתם רצים למצוא מכון לאבחון פסיכודידקטי, בדקו היטב מה הבעיה, ומה המענה הטוב ביותר עבור הילד.

 

שלב שני: מכונים מומלצים

 

לאחר שהגעתם למסקנה שאבחון פסיכודידקטי הוא מה שהילד צריך, חפשו כמה מכונים מומלצים, מתוכם תבחרו את המתאים ביותר. בקשו המלצות מיועצת בית הספר, שאלו חברים ומכרים, וחפשו ברשת מכונים מוכרים ומנוסים. בחרו במכונים בהם הצוות מוסמך, מנוסה, ומורשה לעבוד עם ילדים, והפסיכולוגים העובדים בו בעלי תואר שני והתמחות מתאימה לבצע אבחון פסיכודידקטי. בחלק מהמכונים פסיכולוג מומחה יבצע את האבחון הפסיכולוגי ואת האבחון הדידאקטי, בעוד שבמכונים אחרים אדם אחד יבצע את האבחון הפסיכולוגי, ואדם אחר יבצע את האבחון הדידקטי. מצד אחד, כאשר מדובר באדם אחד, איתו הילד מבסס קשר טוב, יהיה לילדכם נוח יותר, מצד שני, שני מאבחנים מאפשרים מסקנה יותר מדויקת, ופחות מוטה, הבחירה היא שלכם. בסוף שלב זה מומלץ להישאר עם לא יותר משלושה מכונים פוטנציאליים.

 

שלב שלישי: בחירה

 

כעת נותרתם עם שלושה מכוני אבחון, ששלושתם טובים ועומדים בדרישות, ועליכם לבחור על פי התרשמות אישית. היפגשו עם נציגי כל אחד משלושת המכונים, התרשמו מהאווירה במכון, בקשו להיפגש עם הצוות שיבצע את האבחון, והתרשמו מהאינטראקציה והתקשורת איתם. בחרו את המכון שבו חשתם הכי נוח, ושבו הצוות המאבחן משרה תחושה נעימה ומכילה, שתאפשר לילדכם להפגין את יכולותיו במלואן. תוצאות האבחון נמסרות למערכת החינוך, ותוצאות נמוכות (באבחון פסיכודידקטי בוחנים גם מנת משכל) עלולות להשפיע על עתיד הילד.

 

טיפים ואזהרות

 

  • תהליך אבחון פסיכודידקטי נפרש על פני מספר פגישות, לכן מומלץ לבחור במכון הקרוב למקום מגוריכם, שהגישה אליו נוחה.
  • אבחון לא מקצועי יגרום יותר נזק מתועלת, אם אינכם בטוחים בקשר למכון האבחון, המשיכו לחפש.
  • הבחירה לערוך אבחון פסיכודידקטי לילד היא שלכם, בית הספר יכול רק להמליץ על כך, אך לא  ניתן לחייב אתכם לעשות זאת.

 

קישורים רלוונטיים:

 

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *