איך נתחזק תכשיטים

איך נתחזק תכשיטים
המדריך עזר? פרגנו 🙂

עבור כל אחד מאיתנו, תכשיטי זהב הם נכס יקר ערך, גם מבחינה כספית וגם מבחינה סנטימנטלית. הזהב נחשב לחומר גלם מאוד יקר, עמיד ואיכותי, אולם במשך הזמן בעקבות השימוש היומיומי התכוף, גם תכשיטי זהב יכולים לצבור לכלוך ולאבד מהמראה הבוהק והניצוץ שלהם. לכן, על מנת שתוכלו להשתמש בתכשיטים היקרים לכם לאורך שנים רבות ושיראו ממש כמו חדשים, חשוב מאוד להקפיד על התחזוקה והניקיון שלהם, כאשר ניתן לעשות זאת בעצמכם בקלות ובמהירות, בלי צורך להשקיע בכך כסף או לצאת מהבית.

חמישה שלבים לניקוי מהיר ואפקטיבי של תכשיטים

שלב ראשון: יש למלא בקערה או בספל קטן, שתי כוסות מי ברז חמים, להוסיף מספר טיפות של חומר לניקוי כלים או כל סבון עדין אחר ולערבב. על מנת לקבל תוצאות אפקטיביות ניתן להחליף את המים הרגילים במי סודה. חשוב מאוד לוודא שהמים אינם רותחים, בפרט לגבי תכשיטים בהם משובצות אבני חן שבירות ויקרות, שכן השינוי הקיצוני והמהיר בטמפרטורה, עלול לגרום להן סדקים.

שלב שני: מכניסים לכלי את התכשיטים הזקוקים לניקוי ומשמרים אותם במשך רבע שעה. בשלב זה, המים הפושרים וחומר הניקוי חודרים לתוך כל הפתחים והחריצים שבתכשיט ומסירים את שאריות האבק והלכלוך הקשה.

שלב שלישי: מוציאים את התכשיטים בזהירות מתוך המים ומשפשפים בצורה עדינה בעזרת מברשת שיניים רכה ביותר. חשוב לשים לב לנקות ביסודיות ולהבריש כל פינה וכל חלק בתכשיט.

שלב רביעי: את התכשיטים שהברשתם יש לשטוף במים נקיים חמים, בשביל לוודא שהוסר כל הלכלוך ושלא ישאר עליהם חומר הניקוי. ניתן לטבול אותם בקערה עם מים או לעשות זאת בצורה זהירה תחת זרם המים בכיור ולדאוג לחסום את פתח הניקוז או להשתמש במסננת קטנה.

שלב חמישי: בשלב האחרון יש לייבש את התכשיטים לחלוטין בעזרת בד מטלית רך, על מנת שלא יישארו עליהם סימני מים או שריטות. לפני שאתם עונדים את התכשיטים מומלץ לשים אותם על גבי מטלית או מגבת עדינה באוויר פתוח, כדי להגיע לייבוש מלא. במידה שתשתמשו בתכשיטים רטובים, זה עלול לגרום להיווצרות לחות וגירויים בעור הגוף.

טיפים ואזהרות

  • חשוב להקפיד על תחזוקה נכונה של תכשיטי זהב כדי שישמרו על הצבע והברק המקוריים ולמנוע בלאי, חדירת אבק, שריטות וכדומה. לכן, יש להקפיד לאחסן כל תכשיט בנפרד, בקופסה קשיחה או נרתיק בד ייעודיים או להשתמש בשקית ניילון אם אין קופסה. חשוב מאוד לראות שהתכשיטים לא נוגעים אחד בשני על מנת שלא יווצר חיכוך ונזקים אחד לשני. את הקופסה מומלץ לשים במקום מוצל ומוגן. בצורה זו, אתם יכולים למנוע חדירה של אבק פנימה, השחרה או חמצון של הזהב.
  • מומלץ להסיר תכשיטי זהב ו/או תכשיטים אחרים, בעת השינה ובזמן שימוש בחומרי ניקיון או במוצרים שונים המכילים כימיקלים, כגון בושם, אקונומיקה, קצף גילוח וכן הלאה. כמו כן, חשוב לא לענוד תכשיטים בעת רחצה במקלחת, ספא או בזמן שחייה בבריכה או בים. חשוב להשתדל שהתכשיטים לא ייחשפו לשינויי טמפרטורה מהירים וקיצוניים, מאחר וזה עשוי לעוות ולסדוק אותם, בייחוד לגבי תכשיטים עם אבנים.
  • אפשרות טובה נוספת לניקוי תכשיטי זהב, בתדירות גבוהה, היא להשתמש במים ומעט משחת שיניים. יש לערבב את המשחה עם המים, בתוך כלי קטן או בעזרת כף היד ולשפשף בצורה יסודית את התכשיטים. משחת שיניים מסירה ביעילות ובמהירות את שאריות הלכלוך מהתכשיטים בלי לגרום לשריטות ואינה גורמת לבלאי ושחיקה שלהם.

שתפו עם החברים!

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

מדריכים באותו נושא

מדריכים באותו סגנון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *